Прес-центр16 травня 2024, 16:05

Перевірено роботу новоайдарського хабу в Ужгороді

У рамках робочої поїздки до Закарпаття заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська проінспектувала роботу гуманітарного хабу Новоайдарської СВА в Ужгороді. 

Там вона поспілкувалась з головою адміністрації Ігорем Шопіним та співробітниками хабу, поцікавилась нагальними потребами населення, що звертається по допомогу. Вона зазначила, що надана інформація буде врахована у гуманітарній сфері діяльності обласних органів влади.

Гуманітарний хаб функціонує з вересня 2022 року, допомогу від держави та благодійних організацій тут наразі отримують 2218 внутрішньо переміщених осіб з Луганщини. 

Мешканці Луганщини можуть одержати набори продуктів харчування, звернутись по консультації юриста, в тому числі з приводу розміщення повідомлень в Реєстрі пошкодженого та знищеного нерухомого майна внаслідок бойових дій, триває прийом сімейного лікаря, видача лікарських засобів, періодично проводиться видача підгузків для дітей та дорослих. 

Постійно проводяться консультації з соціальних питань, надаються роз’яснення щодо зайнятості населення. Кожен третій вівторок місяця охочі звертаються за консультаціями Пенсійного фонду Луганської області.

Хаб активно співпрацює з Міжнародною організацією з міграції, громадською організацією «Неємія», Міжнародним Благодійним Фондом «Українська Фундація громадського здоров’я». Відділом ЦНАП надається 23 адміністративні послуги, найбільшим попитом серед яких є реєстрація місця проживання фізичних осіб. 

«Навіть у найвіддаленіших регіонах України, громада працює на благо ВПО Луганщини у Закарпатті. Злагоджена робота колективу консолідує вимушених переселенців, допомагає вирішувати нагальні потреби наших людей», – підбила підсумки огляду гуманітарного хабу Катерина Безгинська.

Гуманітарний хаб розташований в Ужгороді за адресою: проспект Свободи, 52-А. Телефон для довідок: 099 355 12 99.