Прес-центр27 травня 2024, 09:05

Представниці Луганщини взяли участь у форумі “Всупереч війні”

Представниці Старобільської громади взяли участь у форумі «Всупереч війні. Жіноча сила», який відбувся у Львові.
Форум став фінальною точкою проєкту ГО «Фундація «Зростай», який тривав з грудня по травень і в рамках якого відбувалися заходи на підтримку і об’єднання жінок підприємиць Луганщини, які змогли релокувати свій бізнес на підконтрольні території України або розпочати бізнес з нуля чи планують це зробити.

ГО «Фундація «Зростай» спільно з Жіночою діловою палатою України зібрала разом жінок-підприємиць, жінок ВПО із Луганщини та сходу України на дводенний форум, щоб об’єднати їх, надати їм підтримку та інструменти для розвитку бізнесу чи власної справи навіть у важкі часи війни.

Під час заходів говорили про роль жінки у суспільстві; виклики сучасного підприємництва, зокрема жіночого та переміщеного з нині окупованих територій; про шляхи масштабування та просування бізнесових ініціатив; про співпрацю з місцевими органами влади, бізнесом, банками та громадами; про те, звідки черпати натхнення у моменти труднощів та невдач.

«Мене особисто надихнули виступи жінок, які зуміли реалізувати себе за останні два роки після повномасштабного вторгнення, після переміщення на інші території не тільки своїх родин, а й бізнесів. Хтось почав свою справу наново, з нуля. Їх приклад вражає і дає надію, що все можливо, варто лише мати бажання. І в першу чергу, бажання взяти на себе відповідальність за власне житті і подальшу долю, не чекати, що хтось прийде і за рухом чарівної палички вирішить твої проблеми», – говорить учасниця форуму, переселенка з Луганської області Наталія.

Спілкування, обмін досвідом та взаємопідтримка – це три кити, на яких була зосереджена робота форумчанок. А розповісти кожній учасниці було про що, бо у кожної за плечима великий шлях до самореалізації. Жінки і під час війни залишаються рушійною силою, зокрема, в економічній сфері.


Щоб стати ще міцнішими у своїх знаннях та розумінні можливостей, учасниці дізналися про соціальне підприємництво, про шляхи розвитку та школу підприємництва від Жіночої ділової палати України, про обласні програми з підтримки підприємницьких ініціатив, в тому числі й ВПО, які діють на території Львівщини, про здобуття нових навичок з допомогою платформи Дія. Бізнес, про інструмент краудфандингу, практичні поради з просування власної продукції чи послуг та багато іншого.


«Нарікати на когось – це шлях в нікуди. Чекати змін – непродуктивно. Змінити ситуацію можна самій, зрозумівши свій шлях, скориставшись тією допомогою, яку, зокрема, пропонували на цьому форумі спікери та експерти. Круто навіть просто зрозуміти це. А як ще й почати діяти, то, впевнена, результат може здивувати мене саму», – резюмує свою участь у форумі пані Марина з Луганщини.

Багато цікавої корисної інформації, доброзичлива атмосфера, позитивний настрій – так охарактеризували свою участь у заході представниці Старобільської громади. Під час спілкування напрацьовані нові контакти, з’явилися нові ідеї та потенційні партнерські ініціативи, що можуть стати новими цікавими проєктами, які допоможуть нашим жінкам вистояти. Всупереч війні та всім викликам, які вона приносить в наше життя.

Проєкт «Всупереч» впроваджується за підтримки Центру міжнародного приватного підприємництва (СIPE).
Громадська організація «Фундація «Зростай» надає підтримки жінкам і дітям Луганщини, які вимушено залишили свої домівки через російську агресію.

https://www.congress.gov.ua/predstavnytsi-luhanshchyny-vzialy-uchast-u-f...