Прес-центр10 липня 2024, 09:07

Розпочався саміт країн-членів НАТО, присвячений 75-й річниці від дня утворення Північноатлантичного альянсу

Переддень цієї важливої події затьмарено жахливим, але на жаль, черговим злочином з боку російського агресора. Варварського ракетного обстрілу зазнала дитяча лікарня «Охматдит» у м. Київ, а також мм. Дніпро, Краматорськ, Кривий Ріг, Покровськ, Слов’янськ. Загинули понад 40 осіб, ще близько 200 поранені.

«Жителі Луганщини сьогодні, як ніхто інший, розуміють біль та страждання безневинних жертв російського терору, усі українці –єдині у своєму співчутті та жалю за загиблими в українських містах. 
На фоні цих жахливих подій ми покладаємо ще більше наших сподівань на результативну та плідну роботу саміту Північноатлантичного альянсу, на підтримку наших партнерів», - каже очільник Луганщини Артем Лисогор. 

Віримо, що надана зброя, зокрема винищувачі F-16, допоможуть захистити небо, у тому числі над Луганщиною, сприятимуть її скорішому визволенню від ворога. 
Президент України Володимир Зеленський каже про підтримку нашої країни не тільки зброєю, але й політичними шляхами, фінансами, гуманітарною допомогою. Це дуже важливо.

Не є секретом інформація про упереджене ставлення значної частини жителів області до інститутів НАТО. 

Це стало наслідком багаторічного невігластва, яке вміло використовувала ворожа пропаганда, тому не менш потужною за військову підтримку має бути і культурно-просвітницька та інформаційна робота серед населення найсхіднішого регіону України.

Луганщина вдячна за невтомну турботу представника країни-членкині НАТО – Почесного консула Литовської Республіки Робертаса Габуласа. 
«Бажаю успіхів українській делегації, сподіваючись та підтримку усіх ініціатив керівництва нашої держави з боку наших партнерів та союзників», - наголосив Артем Лисогор.