Прес-центр20 травня 2024, 16:05

Триває набір до команди демінерів HALO Trust

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов у Дніпрі взяв участь у рекрутинговому заході на посаду «Демінерка/демінер з виявлення вибухонебезпечних предметів» у представництві HALO Trust в Україні.

Цього разу на захід завітало 39 осіб з числа вимушених переселенців з Луганщини, яких було ознайомлено зі специфікою роботи демінера.

Між Луганською обласною державною адміністрацією та Представництвом HALO Trust в Україні укладено Меморандум про співпрацю. Його метою є взаємодія та співробітництво з реалізації на території Луганської області заходів з протимінної діяльності.

Передбачено проведення рекрутингової та навчальної діяльності, спрямованої на підготовку внутрішньо переміщених осіб Луганщини за фахом «Демінер з гуманітарного розмінування» та їх подальшого працевлаштування до Представництва HALO Trust в Україні.

Одночасно формується кадровий резерв фахівців з гуманітарного розмінування з числа ВПО Луганщини, які будуть проводити заходи з очищення території області від вибухонебезпечних предметів після деокупації території.

Підбиваючи підсумки заходу, Олексій Смирнов наголосив: «Перед нами стоїть серйозне завдання при звільненні території. Наш ворог підступний і залишає по собі безліч «вибухових сюрпризів», які доведеться знайти та знешкодити. Цим мають займатись вмотивовані професіонали, які жадають понад усе повернути мир на нашу землю».

Окремо він подякував Голові Представництва HALO Trust в Україні Пітеру Гарі Сміту та всій команді, яка працює в Україні.

За додатковою інформацією звертатися за телефоном: 0800-300-662.