Прес-центр18 травня 2024, 08:05

У деокупованому Невському чергові руйнування будівель; у Новопскові «націоналізують» житло тих, хто поїхав на заробітки до рф; середньовіччя у Сєвєродонецьку – за оголошенням можна замовити відеоконтент на флешці чи компакт-диску

«Невське піддалося обстрілам з артилерійських систем. Зафіксовані влучення російських снарядів по будівлях, що вже були пошкоджені чи зруйновані раніше. Також під ворожий вогонь потрапили Стельмахівка та Куземівка», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

За його словами, учора до Невського доставили чергову партію матеріалів для часткового відновлення пошкодженого житла.

А ще – продукти харчування, медикаменти, господарчі товари.

«На жаль, маємо констатувати, що вдруге поспіль при спробі роздачі населенню гуманітарної допомоги росіяни почали бити по селу. Учора – без жертв», – додав Артем Лисогор.

На Куп’янському напрямку протягом доби відбулося шість бойових зіткнень. Зокрема на ділянці Коломийчиха – М’ясожарівка. 

На Сіверському напрямку в ході оборонних дій під час відбиття штурмів противника втрат позицій не допущено. Ситуація контрольована.

У так званій «лнр» триває «націоналізація» житлового фонду, власники якого не заявили про себе упродовж місяця. Спочатку віджим був розрахований на домівки тих, хто евакуювався у безпечні регіони України або за кордон. Втім, у Новопскові цю програму розширили – тепер забрати житло погрожують навіть у тих місцевих, хто виїхав на заробітки на територію рф.

У прифронтових Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному, де відсутній будь-який інтернет, скористатися контентом можна через оголошення. А саме, замовити скачати художній фільм, серіал або телепередачу та записати матеріал на фізичний носій – флешку або компакт-диск. Послуга платна. Окуповані міста повертаються у середньовіччя.