Прес-центр10 травня 2024, 12:05

У Новомосковську сєвєродончани облаштували прихисток для ВПО

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов відвідав прихисток для сімей ВПО та осіб, постраждалих внаслідок військової агресії рф.

Шелтер створено у Новомосковську Дніпропетровської області Сєвєродонецькою міською військовою адміністрацією. Він повністю відремонтований та облаштований необхідними меблями та побутовою технікою.

Поруч з шелтером знаходиться гуманітарний штаб Попаснянської міської військової адміністрації, до якого можуть звернутись ВПО, зокрема для отримання адміністративних та соціальних послуг.

Нагадаємо, що очільник Луганщини Артем Лисогор підписав меморандуми з Мінреінтеграції та МОМ щодо будівництва житла для громадян, які постраждали від війни. Проектом міжнародної технічної допомоги «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на Сході України» передбачено будівництво/реконструкцію у 2024-2025 роках 24 житлових об’єктів у територіальних громадах Київської, Львівської, Чернівецької, Вінницької та Івано-Франківської областей.

Це дозволить забезпечити квартирами приблизно 6000 людей. Зокрема й мешканців Луганської області.

Фінансування проекту «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на Сході України» забезпечує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Кредитну установу для відбудови (KfW). Кошторисна вартість проекту: 72,1 мільйона євро.