Прес-центр29 липня 2024, 16:07

Військовому та цивільному медикам Луганщини вручені ордени Святого Пантелеймона

27 липня у м. Київ відбулася урочиста церемонія вручення Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

Від Луганської області переможцями регіонального відбору рішенням Регіональної ради Відзнаки визнані Ельнаре Араз кизи Троян та Віктор Пономарьов.

Фельдшерка з медицини невідкладних станів відділу медицини катастроф КНП «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Ельнаре Араз кизи Троян відзначена за самовіддане служіння Українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором (для цивільних медиків).

Від початку повномасштабного вторгнення ворога вона виконувала свої функціональні обов'язки в надважких умовах, до останнього здійснювала виїзди у складі бригади у Луганській області. У 2022 році Ельнаре Троян отримала Почесну грамоту Кабінету Міністрів України та медаль «За врятоване життя». Допомагала відновлювювати роботу підприємства у м. Дніпро після релокації. Вона брала участь у виконанні завдань Медичних Сил ЗСУ з евакуації постраждалих та поранених Захисників. З початку 2023 року здійснила 323 перевезення з наданням медичної допомоги по території України.

За самовіддане служіння Українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором (для військових медиків) нагороджено Віктора Пономарьова – фельдшера з медицини невідкладних станів Лисичанської станції ЕМД КНП «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

У серпні 2020 року він уклав контракт з Державною прикордонною службою України, де служить і понині. Повномасштабне вторгнення зустрів у місті Щастя. Захищав суверенність України в районі села Стара Краснянка, брав участь у боях за м. Святогірськ та с. Ярова Донецької області. Сьогодні Віктор – начальник групи надання допомоги під час медичної евакуації поранених відділу медичного забезпечення 3 прикордонного загону імені героя України полковника Євгенія Пікуса.