Прес-центр17 липня 2024, 08:07

З Макіївки вдалося евакуювати двох жителів. Лисичанськ і Рубіжне відновлюватимуть студенти "лнр" - без росії. Із рф на окуповану Луганщину передали ще три клуби на колесах

"Погодилися виїхати з прифронтової Макіївки 69-річні чоловік та жінка. Наразі вони перебувають у безпечному місці на Донеччині, звідки планують поїхати до родичів на Черкащину. Красноріченська військова адміністрація супроводжує евакуйованих, допомагаючи у вирішенні поточних питань", - поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Він зазначив, що безпекова ситуація навколо розташованих поряд з лінією бойового зіткнення сіл залишається напруженою - населені пункти щодня обстрілюють росіяни. Тому місцевим краще своєчасно евакуюватися, допоки це можливо.

Так, учора противник бив по Макіївці з артилерії. Як і по сусідньому Невському. У цьому районі ворог активно застосовував безпілотники. По Невському поцілив з реактивної системи залпового вогню.

Агресор шість разів атакував біля Невського та Макіївки. Також намагався просунутися поблизу Андріївки.

Із початком навчального року у вишах так званої "лнр" відкриють набір студентів, яких відправлять на відновлювальні роботи до Лисичанська та Рубіжного. Використати місцеву молодь в якості робочої сили вирішив новий куратор з татарстану. Так дешевше, ніж платити гастролерам з росії чи місцевим найманцям.

У напівзруйнованих росіянами містах студенти працюватимуть на будівництві упродовж 2025 та 2026 років. Перед тим, як долучитися до так званого "мирного десанту", вони перервуть профільне навчання і опановуватимуть робітничі спеціальності. Не про це вони мріяли. Їхні батьки теж.

Будинки культури на колесах відтепер розважатимуть населення на Новопсковщині, у Сєвєродонецьку та Хрустальному (або як його ще називають загарбники - Красному Лучі). Тож, невдовзі шапіто з місцевими діячами культури вирушать на гастролі по навколишніх селах у сучасних російських фургонах.