Прес-центр27 травня 2024, 17:05

З нагоди 90-річчя з дня заснування Сєвєродонецька передали техніку військовим та привітали містян

 

Знову сєвєродончани зустрічають своє свято в евакуації. Втім, попри окупацію рідного дому та кілометри відстані, містяни об’єднуються навколо своєї громади та підтримують одне одного.

Привітав мешканців Сєвєродонецька зі святом Перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Смирнов.

«В останні роки до окупації Сєвєродонецьк набрав темпи стрімкого розвитку та перетворився на квітучу перлину українського Сходу. Але росіяни нахабно забрали наші домівки і вже третій рік перетворюють наші міста на руїни. Ми всі маємо одну мету – повернутися додому. А тому маємо робити все можливе заради Перемоги», - наголосив Олексій Смирнов.

До Дня міста підготували «подарунки» для військових. Передали 24 FPV-дрони 111-й окремій бригаді Сил територіальної оборони ЗСУ та 53-тій окремій механізованій бригаді імені князя Володимира Мономаха. Ця техніка допоможе влучно виконувати бойові завдання та нищити особовий склад і техніку окупантів.

Також відзначили нагородами «За особливі заслуги перед містом» 34 військовослужбовців з Сєвєродонецька.

Учні освітніх закладів міста підготували для Захисників та Захисниць листівки та побажання, - їх доставлять на передову.

Також вручили міські відзнаки 10 працівникам комунальних закладів Сєвєродонецька, які до останнього забезпечували життєдіяльність міста до окупації – відповідали за логістику та, відновлювали зв'язок, лагодили системи водо- та теплопостачання.

Звання Почесного громадянина Сєвєродонецька присвоїли Андрію Ширшикову. Чоловік працював у міській адміністрації начальником управління транспорту та звʼязку, а зараз боронить Україну в лавах 111-ї Тро.