Прес-центр10 травня 2024, 09:05

Захист ментального здоров’я в соціальної сфері обговорили на тренінгу проєкту «Ти як?»

Онлайн захід на тему «Ментальне здоров’я людини у професійних координатах її діяльності» проведено для співробітників соціальної сфери в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

До нього долучилися заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та регіональна координаторка цього проєкту Інна Сазонова.

Ведучий вебінару – професор кафедри психології та соціології факультету здоров’я людини Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Сергій Гарькавець.

Цільовою аудиторією заходу стали 106 фахівців сфери соціального захисту населення, пенсійного фонду, державної служби з питань охорони праці тощо.

Учасники ознайомилися зі складовими ментального здоров’я особистості, а саме: фізичним, психічним та соціальним здоров’ям.

Розібрались із маркерами ментального здоров’я та чинниками, що його порушують.

Окрему увагу приділено ментальному здоров’ю та його підтримці у системі професійних відносин, особливо у соціальній сфері.

Найважливішим етапом зустрічі стала просвіта та психоедукація – інформування слухачів про необхідність дбати про власне психічне здоров’я, про можливі психологічні проблеми та їхні наслідки, як для самого індивіда, так й для тих, хто знаходиться поряд, обговорення інструментів підтримки та відновлення ментального здоров’я.