Прес-центр16 липня 2024, 09:07

Заступниця  голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання Регіональної координаційної ради з питань громадського здоров’я

На порядок денний були винесені питання впровадження імунізації населення в лікувальних закладах Луганської області, а також додаткових заходів з імунізації проти кашлюка, дифтерії та правця.

Окремо члени координаційної ради обговорили проведення комунікаційних та інформаційних кампаній з зазначених питань, зокрема в рамках програми ментального здоров’я «Ти як?».

За підсумками обговорення прийнято рішення про посилення роботи щодо захисту населення Луганської області від інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом проведення імунопрофілактики. Зокрема, забезпечити виконання регіонального Плану щодо проведення додаткових заходів з імунізації проти кашлюка, дифтерії та правця населенню Луганської  області у 2024 році та охопити вакцинацією не менше 80% визначених цільових груп, які пропустили імунізацію у попередні роки.

Також Луганському обласному центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України  доручено активізувати  інформаційно-просвітницьку кампанію щодо переваг здорового способу життя, шляхів попередження захворювань, факторів ризику, переваг відмови від шкідливих звичок та  розширити співпрацю з  засобами масової інформації.

Окремо на засіданні розглянули стан впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» громад області. Керівникам медзакладів первинної ланки та спеціалізованої медичної допомоги (терапевтичного профілю та екстреної медичної допомоги)  надане доручення продовжити навчання фахівців за курсом «Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги із використанням керівництва mhGAP».