Прес-центр21 травня 2024, 07:05

Знову є влучання в будинки в Невському, окупанти в Сєвєродонецьку намагаються узаконити процедуру вскриття квартир за відсутності власника, школярів захоплених у 2022 році міст змушують відвідувати пропагандистські пересувні виставки

«Ворог не припиняє бити по житловій забудові Невського. Вчора руйнувань зазнали ще два будинки. Водночас, під вогнем росіян перебуває і логістичне сполучення між деокупованими селами. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Невське, Макіївка,  Стельмахівка,  Новолюбівка», - повідомив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Атакували росіяни на Куп’янському та Сіверському напрямках. На першому з них було 13 спроб штурму наших позицій, зокрема біля Стельмахівки та Новоєгорівки. На другому – три атаки, ворог активний в Білогорівці.

На Лиманському напрямку з вертольотів армійської авіації завдано удар біля Новолюбівки.

Окупаційна адміністрація Сєвєродонецька власноруч затвердила Положення про порядок вскриття житлових та нежитлових приміщень в багатоквартирних будинках за відсутності господаря або іншого законного власника.

Раніше ці дії відбувалися хаотично і не були прописані у жодному з папірців. Днями колаборанти спробували узаконити вибиття дверей і подальше мародерство.

Зокрема, вскриття цих приміщень має проводитись зі складанням акту в п’яти екземплярах.

По прифронтових містах окупованої Луганщини подорожує чергова пропагандистська пересувна експозиція, присвячена російському вторгненню на територію України. На ній окупанти зобразили викривлену реальність.
Виставку демонструють в Сєвєродонецьку, Лисичанську й інших населених пунктах. На неї примусово водять місцевих школярів.