Архів новин

18 мая 2023

Наші пріоритети на найближчий час – додаткові системи ППО, ракети, навчання й літаки, далекобійна зброя – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Щойно провів засідання військового кабінету. Це наш особливий формат роботи у вузькому колі з тими, хто відповідає за оборону держави.

Були командувачі ключових напрямків фронту. Також Головком, Генштаб, розвідка, безпека. Дуже змістовна робота.

Перше: бригади оборони – молодці, головні стратегічні завдання виконали, деталі зараз не час повідомляти.

Друге: бригади наступу – молодці, готуємося, без деталей.

Переселенці з Луганщини на Хмельниччині можуть отримати безкоштовні юридичні консультації

Благодійна організація "Благодійний фонд "Стабілізейшен Суппорт Сервісез" у рамках проекту "Єднання заради дії" за підтримки IREX та Державного департаменту США надає безкоштовні юридичні консультації для ВПО з Луганщини в межах Хмельницької області.

Звернутися наші переселенці можуть до юриста регіональної команди Ольги Галюк.

Телефон: 0663226437, щодня крім вихідних з 10:00 до 16:00.
 

Артем Лисогор про події в регіоні – 18 травня, вечір (відео)

Артем Лисогор про події в регіоні – 18 травня, вечір:

- на територію захоплених минулоріч міст потрапити без місцевої реєстрації майже неможливо;

- навколо Кремінної, Сєвєродонецька, Рубіжного збільшено кількість блокпостів;

- окупанти підвищили призовний вік до 60 років;

- примусово мобілізованих загарбники відправляють у табори для прискореної підготовки;

- дітей на окупованій Луганщині не допускають до шкільних екзаменів без паспорту рф, дорослим без цього документу погрожують невиплатою зарплати та звільненням з роботи;

Потрібно усунути правові колізії щодо забезпечення житлом УБД-ВПО, - Артем Лисогор під час зустрічі із Міністром у справах ветеранів Юлією Лапутіною

Очільник Луганщини Артем Лисогор та Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна обговорили проблеми адаптації ветеранів до мирного життя, зокрема забезпечення житлом учасників бойових дій, які є внутрішньо переміщеними особами.

За словами Юлії Лапутіної, цього року у державному бюджеті передбачено 5,5 млрд гривень на житло для ветеранів та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС.

Міністерство у справах ветеранів опрацьовує також варіант запровадження пільгового іпотечного кредитування для інших категорій Захисників України.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 18 травня, день (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 18 травня, день:

- другий день поспіль збільшилась кількість обстрілів з боку росіян – за минулу добу вони 94 рази відкривали вогонь у бік Невського, Білогорівки, Новоселівського. Спрямували більше 400 снарядів і здійснили п’ять авіанальотів;

- штурмові групи противника намагаються прорвати наші редути, але українські захисники міцно тримають оборону і наносять ворогу ураження;

- нещодавно армія рф отримала поповнення тому і посилила тиск;

У Невське та навколишні села доставили ще 120 наборів з продуктами

«Щоразу по приїзду в звільнені населені пункти наполягаємо на евакуації. Люди поступово погоджуються, але все розтягується на тижні. У більшості випадків виїжджають ті, в кого більше немає хати, яку знищили росіяни. Для тих, хто ще не вирішив, поліцейські та волонтери, ризикуючи життям, регулярно підвозять гуманітарну допомогу. Бо це українці, і ми не можемо їх залишити», - підкреслив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Чергові 120 продуктових наборів доставлені в Невське і навколишні села. Такої кількості вистачить на кожного.

Завтра лікарі з Лисичанська прийматимуть ВПО в Полтаві

19 травня у Полтаві на базі гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації проведуть прийом внутрішньо переміщених осіб із Луганської області лікарі КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня».

Часи прийому: з 11:00 до 14:00.

Адреса: м. Полтава, вул. Пушкіна, буд. 115.
 

20 вихованців Луганського обласного будинку дитини № 2 вітають земляків з Днем вишиванки

Наразі вони разом із вихователями перебувають у Словенії, де очікують на деокупацію рідної Луганщини.

Евакуювали їх із Сєвєродонецька першими – ще 24 лютого 2022 року. Діти забезпечені усім необхідним.

Вони люблять Україну і вірять у Перемогу.
 

«Хижаку», який взимку на Сватівщині зупинив атаку росіян, а пізніше зазнав поранення в спину, вдячні луганчани подарували вишиванку

Днями старший солдат 92-ї окремої механізованої бригади ім. Івана Сірка Руслан Зубарєв зазнав важкого поранення в спину. Зараз його госпіталізовано до лікарні на Харківщині.

Саме туди в День вишиванки завітали вдячні Сватівчани – вони передали оборонцю громади символічний до свята подарунок від очільника Луганщини.

Особисто Артем Лисогор поспілкувався з «Хижаком» телефоном та побажав хлопцю скорішого одужання.

Нагадаємо, що 16 лютого боєць із позивним «Хижак» вступив в ближній бій з росіянами на Сватівському напрямку на Луганщині.

У Польщі відкрили медцентр для обслуговування українських шукачів притулку

У Варшаві почав працювати новий Центр медичного обслуговування громадян України, які прибули до Польщі у зв'язку з воєнними діями.

Тут шукачі притулку з України можуть пройти діагностику й отримати амбулаторне лікування у межах надання первинної медико-санітарної допомоги.

єВідновлення: не відображається ваше житло - що робити?

Мінінфраструктури отримує дуже багато запитів від громадян, які хочуть подати заяву на виплату допомоги, але не можуть, бо Дія не відображає їх житло. Це унеможливлює й подачу заяви, адже наявність запису про право власності в Державному реєстрі речових прав (ДРРП) є обов'язковою умовою для подання заяви на отримання допомоги в рамках програми єВідновлення.

На жаль, ця проблема достатньо масова – в 2/3 громадян, які подали інформаційне повідомлення про пошкоджене майно, їх житло не зареєстроване в ДРРП.

Як вирішити проблему?

Є два способи - офлайн та онлайн.

Сьогодні - День вишиванки

                                           Дорогі друзі!

Сьогодні Україна розквітла вишиванками. Але серед яскравих барвистих сорочок із кожним роком стає усе більше кольору «хакі». Адже орнаменти, які ми з гордістю носимо на своїх грудях, втілюють нашу історію, віру та любов до рідної землі.

Кожен українець з дитинства знає: «червоний – то любов, а чорний – то журба». Наша одвічна боротьба за право бути нацією відбита в візерунках вишиванок.

На нашій ділянці фронту за добу знищено російські танк Т-72, БТР-80, БМП, чотири самохідних артилерійських установки, дві гаубиці, два безпілотники і збито протирадарну ракету

625 разів ворог обстріляв наші позиції на Лиманському та Куп’янському напрямках з артилерії різних калібрів. Також росіяни здійснили 16 авіанальотів.

Під час чотирьох боєзіткнень 39 окупантів було вбито, ще  93 поранено.

Крім того, там підбито достатньо техніки противника – танк Т-72, БТР-80, БМП, чотири самохідних артилерійських установки, дві гаубиці, два безпілотники і збито протирадарну ракету, – повідомив Сергій Череватий, речник Східного угруповання військ ЗСУ.

До Нижньодуванського хабу в Києві надійшли гігієнічні набори від міжнародних донорів

Цього тижня там розпочалася видача п’ятисот гігієнічних наборів, які надійшли від Міжнародної організації з міграції.

Крім зазначених гігієнічних засобів працівники хабу видають державну допомогу у вигляді продуктів харчування.

Так, з початку травня ВПО з Луганщини отримали 865 таких наборів.

Крім того, переселенці можуть звернутися за консультацією до лікаря (з видачею медикаментів), отримати юридичну, правову та психологічну допомогу, консультацію співробітників центру зайнятості, працівників пенсійного фонду.

У Стельмахівці залишається лише один мешканець – вмовляємо його евакуюватися, іншим п’ятьом допомогли виїхати протягом останніх трьох днів, – Артем Лисогор

У звільнених населених пунктах Коломийчиської громади наразі проживає по декілька осіб, щоразу їх вмовляють убезпечити себе, – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

18 травня – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та День боротьби за права кримськотатарського народу

18 травня 1944 року радянська влада почала примусову депортацію корінного народу Криму, кримських татар, з їхньої єдиної батьківщини.

За прагнення бути Нацією понад 183 тисячі кримських татар були направлені на спецпоселення до Узбекистану або до ГУЛАГу, певна частина – для поповнення спецконтингенту для московського вугільного басейну. Половина з них померла упродовж півтора року після депортації.

Минуло рівно сімдесят років, і татари знов опинилися під гнітом кремля. Патріоти України вимушені були шукати свій дім поза Кримом.