Архів новин

19 мая 2023

Танка Т-72 та 50 осіб особового складу не дорахувалися росіяни на Лиманському та К'уп'янському напрямках

За добу 526 разів ворог обстріляв наші позиції на зазначеному відтинку фронту, а також здійснив 11 авіанальотів, - поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Під час боєзіткнення та за підсумками ударів у відповідь вбито 50 окупантів, 91 зазнав поранень.

Також знищено російські танк Т-72, три міномети, броньований тягач та польовий склад з боєприпасами.
 

В Україні працює "гаряча лінія" для релокованого бізнесу

Для підтримки релокованих підприємств у Дніпропетровській, Кіровоградській і Полтавській областях створено телефонну "гарячу лінію". Про це інформує Програма розвитку ООН.

Сервіс стане у нагоді представникам переміщених мікро-, малого та середнього бізнесу, а також внутрішнім переселенцям, які хочуть розпочати підприємницьку діяльність у нових умовах.

Ще на початку травня луганчанам, які тимчасово проживають у гуртожитку дніпровського вишу, знайшли нове помешкання. Після завершення ремонтних робіт їм допоможуть туди переїхати, – Артем Лисогор

Інформація стосовно ймовірного виселення людей вже з 1 червня не відповідає дійсності.

«Про майбутній ремонт гуртожитка у Сєвєродонецькій міській військовій адміністрації дізналися на початку травня після звернення наших ВПО. Одразу було проведено зустрічі із сєвєродончанами та переселенцями з інших громад Луганщини, які мешкали у гуртожитку № 4 Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Як пільговикам отримати невиплачену грошову допомогу

Згідно із постановою від 18.04.2023 № 340 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання окремих видів грошової допомоги, пільг і житлових субсидій”, пільговики можуть отримати не виплачені суми пільг.

Йдеться про кошти, що обліковувалися на рахунку для виплати пільг за обліковими записами пільговиків станом на 1 червня 2022 року, за якими не було звернень пільговиків щодо їх виплати, облік яких припинено 20 грудня 2022 року і які було повернуто АТ “Ощадбанк” на рахунок Мінсоцполітики.

Вступна кампанія до закладів професійної освіти у 2023 році: терміни та умови

Терміни вступу до профтехів заклади визначають самостійно. Зазвичай, вступна кампанія триває до 31 серпня, з можливістю додаткового набору на вільні місця до 1 листопада.

Для вступу не потрібно складати НМТ чи ЗНО.

Конкурсний відбір формується за такими критеріями:
- Рейтинговий список вступників
- Результати співбесіди
- Середній бал свідоцтва після 9 або 11 класу
- Результати вступних випробувань

У Полтаві щоп'ятниці жителів Луганщини приймає лікар

Відсьогодні щоп’ятниці на базі Полтавського гуманітарного штабу Гірської міської військової адміністрації (вулиця Миколи Дмитрієва, 7) внутрішньо переміщених осіб прийматиме медична сестра КНП «Троїцький центр первинної медико-санітарної допомоги».

Отримати додаткову інформацію можна за тел.: + 38 099 44 23156.

Графік прийому: з 10:00 до 13:00.
 

У хабі Лисичанської громади в Дніпрі можна отримати дитячий одяг

У рамках співпраці Лисичанської міської військової адміністрації та Міжнародної організації з міграції, внутрішньо переміщені особи Луганської області, які зареєстровані на отримання гуманітарної допомоги безпосередньо в гуманітарному штабі Лисичанської міської ВА (м. Дніпро, пл. Троїцька, 5А), мають можливість отримати набори одягу для дітей.

Обов’язкові вимоги партнерів для отримання одягу:

579 харчових та 89 гігієнічних наборів отримали на тому тижні наші переселенці в Вінниці

За минулий тиждень спеціалістами гуманітарного штабу Рубіжанської міської військової адміністрації у Вінниці жителям Луганщини видано 579 продуктових наборів.

Пільгові категорії внутрішньо переміщених осіб отримали 89 гігієнічних наборів, дитяче харчування та підгузки.

Проведено прийом представником Луганського обласного центру зайнятості.

Юристом благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» надані консультації з правових питань.

Навколо Невського від ворожих обстрілів запалав сухостій, жителів окупованих територій стимулюють при отриманні паспорту рф без черги надати низку інших документів, залізнична лікарня в Луганську переповнена «вагнерівцями»

Артилерійський та мінометний вогонь росіяни відкривали вчора по Стельмахівці, Макіївці, Білогорівці, Невському.

«Після російських обстрілів біля Невського спалахнув сухостій. Він горів майже добу але, на щастя, вогонь оминув межі населеного пункту. Постраждалих від обстрілів також немає, – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Втім, останніми днями росіяни посилюють вогневий тиск як на звільнені села, так і на позиції наших військ».

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 19 травня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 19 травня, ранок:

- за останню добу з боку росіян утримується тенденція збільшення обстрілів населених пунктів вздовж лінії фронту;

- учора туди завезли чергову гуманітарну допомогу, аби підтримати місцевих жителів, які ще залишаються в звільнених селах;

- позавчора росіяни спробували декілька піших наступів, але отримали гідну відсіч;

- після декількох «бавовн» у Луганську панічних настроїв в колаборантів побільшало;