Архів новин

01 мая 2023

На кожен удар російські окупанти отримають нашу відповідь – звернення Президента України

Я дякую усім нашим партнерам, хто бачить спільне завдання України та світу саме так: очевидна поразка держави-терориста й справедливий мир для України та всієї Європи.

Сьогодні провів кілька нарад щодо нашої дипломатичної роботи у травні, яка наближає саме такий мир – справедливий, саме такий результат цієї війни – поразку окупанта.

Визначені переможці обласного конкурсу серед учнів художніх шкіл

Підбито підсумки обласного конкурсу художньої творчості серед учнів художніх шкіл і художніх відділень шкіл мистецтв «Весняне відродження».

На розгляд журі було надіслано 26 творчих учнівських робіт з 5 мистецьких шкіл області: Кремінної, Сєвєродонецька, Лисичанська, Гірського та Привілля.

На території шелтеру для переселенців з Луганщини облаштували «громадську площу»

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор  разом із керівницею компоненту «Громадська безпека та соціальна згуртованість» Програми ООН із відновлення та розбудови миру Федерікою Діспенцою та керівником Програми ООН із відновлення та розбудови миру Нільсом  Крістенсеном оглянули новий публічний креативний арт-простір.

Сцену для проведення заходів із соціальної згуртованості просто неба, зручні лавки, освітлення довкола майданчику побудовано у межах урбаністичної ініціативи та за дизайн-проєктом групи архітекторів з Дніпра.

Хто має право на пільги без урахування доходів

Відповідно до Порядку надання пільг окремим категоріям громадян від 04.06.2015 № 389, серед громадян, які користуються пільгами на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу, є певна категорія пільговиків, яким пільги надаються без врахування нарахованих доходів.

В першу чергу, це – ветерани війни, які мають право на пільги відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». До ветеранів війни відносяться:

Загарбники атакували з неба Дніпропетровщину, яка прихистила десятки тисяч луганчан

Вже вдруге за останні декілька днів ворог завдає удари по Дніпру і навколишнім населеним пунктам.

На відміну від Нікополя, ці міста розташовані відносно далеко від лінії фронту і місцеві мешканці та наші переселенці почувають себе там біль-менш спокійно.

Але загарбники не дають спокою ані дніпрянам, ані гостям міста, які хто вперше, а хто і вдруге рятує від росіян свої життя.

Вночі та вранці ворог атакував область ракетами. Сім з них військові повітряного командування «Схід» збили. Але є і влучання. Дісталося Павлоградському району.

Артем Лисогор: Перемогти ворога і звільнити нашу землю - головне завдання для всіх

Артем Володимирович, мабуть, наймолодший з усіх очільників Луганщини часів Незалежності. Своє сорокаріччя він зустрів уже на посту начальника Луганської обласної військової адміністрації, куди був призначений 12 квітня цього року. До цієї дати його кар’єра проходила в поліції; довелося й повоювати – спочатку в складі полку «Дніпро-1», потім на посаді заступника командуючого Об’єднаних Сил щодо задіяння сил та засобів підрозділів Національної поліції. Повномасштабну російську навалу зустрів на лінії розмежування в місті Щастя.

ПРО ЩАСТЯ І НЕ ТІЛЬКИ

Україна - це Європа. Міжнародний саміт міст та регіонів показав це дуже наочно

Міжнародний Саміт міст і регіонів став важливою міжнародною подією із залученням представників понад 50 іноземних держав, громад, асоціацій. Захід засвідчив важливість Конгресу як платформи для ефективної взаємодії місцевих влад та міжнародних партнерів.

За результатами Саміту маємо конкретні важливі надбання. Основне з яких — залучення нових інструментів не тільки для відновлення України, але й для нашої інтеграції у велику європейську родину.

Із пенсійними питаннями можна буде звернутися 4 травня до хабу Лисичанської громади в Києві

4 травня відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганської області, які тимчасово мешкають в Києві.

Звернутись за вирішенням пенсійних питань до фахівця ГУ ПФУ в Луганській області можна з 10:00 до 13:00 у хабі Лисичанської громади за адресою: м. Київ, вул. М. Ушакова, буд. 8А.

Майже 1900 ВПО-луганчан звернулися до хабів Гірської громади за тиждень

У Богданівці фахівці Луганської обласної служби зайнятості надавали консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням, наші земляки також отримували продуктові набори. У Київському хабі тривала видача продуктових наборів від держави, сімейних наборів гігієни, ковдр, матраців, постільних та кухонних наборів від Міжнародної організації з міграції. Відвідувачі отримували правову допомогу від начальника штабу та консультації спеціаліста Луганської обласної служби зайнятості. У Корсунь-Шевченківському та Хмельницькому ВПО з Луганщини видавали продуктові набори.

Ворог не припиняє артилерійський тиск наших позицій та населених пунктів, де ще залишаються люди, - Артем Лисогор

Масований вогонь не зупиняється ні вдень, ні вночі по усій лінії бойового зіткнення. "Лише за минулу ніч в районі розташованих зовсім поряд насалених пунктів Макіївка та Нововодяне обстріли з боку росіян призвели до 28 вибухів. Це вкотре демонструє щільність ворожого вогню на кожній ділянці фронту", - зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Вступ-2023: опубліковано демонстраційний тест єдиного вступного іспиту

Цьогоріч для вступу на переважну більшість магістерських програм потрібні результати єдиного вступного іспиту (ЄВІ).

ЄВІ міститиме:

- 30 завдань з іноземної мови (англійська, німецька, французька або іспанська на вибір вступника);
- 33 завдання з тесту загальної навчальної компетентності (ТЗНК).

Завдання ТЗНК  буде укладено відповідно до Програми тесту загальної навчальної компетентності, з іноземних мов – до Програми єдиного вступного іспиту з іноземних мов.

Спортсменка з Луганщини виборола золото Кубку світу з пауерліфтингу і встановила рекорд Європи

Спортсменка з Луганщини Наталія Олійник здобула золоту нагороду на Кубку світу з пауерліфтингу, який зараз триває у Грузії.

У змаганнях беруть участь 108 спортсменів з 24 країн.

Наталія здолала вагу 143 кг у категорії 86+ кг, встановивши таким чином європейський рекорд.

Підготував спортсменку Андрій Івженко.

Жителі Луганщини з початку травня можуть отримати засоби гігієни та продукти в Нижньодуванському хабі у Харкові

Адреса: м. Харків, вул. Данилевська, буд. 38.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Телефон штабу: 068 79 05 632.

Також там надаються наступні консультації:

- лікаря загальної практики сімейної медицини, щоп’ятниці з 10:00 до 14:00;
- правова допомога від мобільної групи БФ «Право на захист», т. 099 344 17 36;
- психологічна підтримка, вирішення соціальних питань, т. 063 537 26 81;
- невдовзі надаватиме консультацію фахівець Луганського обласного центру зайнятості.
 

У Рівному протягом квітня майже 2000 жителів Луганщини отримали допомогу у Кремінському хабі

Зокрема, лише на минулому тижні переселенцям Луганської області в Рівному надано 400 продуктових наборів.

А протягом місяця нашим ВПО там видали майже 2000 харчових пакунків.

Крім того, у квітні переселенці з Луганщини отримували суху молочну суміш, дитячі підгузки, кондитерські напівфабрикати, одяг та постільну білизну.

Фахівці різних напрямів продовжують безкоштовно консультувати.

Адреса: м. Рівне, вул. Фабрична, 20.

Телефон: 0958209742.

«Гаряча лінія» Кремінського ЦНАПу: 0958207124.

 

Троє сєвєродончан – призери Всеукраїнської олімпіади з біології

Одразу троє учнів із Сєвєродонецька посіли третє місце в IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіаді з біології.

Це – учень 8 класу середньої загальноосвітньої школи № 10 Яромір Гречененко, якого підготувала вчитель Інна Ігорівна Фастова.

У шкільному етапі Яромір брав участь майже у всіх предметних олімпіадах: хімія, англійська мова, історія, географія, біологія, українська мова та література, де у нього були призові місця. Але для ретельної підготовки хлопець обрав біологію.

Учня 8 класу СЗШ №13 Кіріла Васильченка підготувала Тетяна Володимирівна Зозуля.

Невське, Білогорівка, Новоселівське та Діброва потерпають від ворожих обстрілів, на Луганському напрямку армія рф очікує поповнення за рахунок засуджених, до 70 осіб на день втрачає противник серед примусово мобілізованих жителів регіону

В останній день квітня росіяни не вели наступальних дій ані на Лиманському, ані на Куп’янському напрямках.

Втім, кількість артилерійських обстрілів з їхнього боку суттєво не зменшилася, – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.