Прес-центр1 травня 2023, 17:05

На території шелтеру для переселенців з Луганщини облаштували «громадську площу»

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор  разом із керівницею компоненту «Громадська безпека та соціальна згуртованість» Програми ООН із відновлення та розбудови миру Федерікою Діспенцою та керівником Програми ООН із відновлення та розбудови миру Нільсом  Крістенсеном оглянули новий публічний креативний арт-простір.

Сцену для проведення заходів із соціальної згуртованості просто неба, зручні лавки, освітлення довкола майданчику побудовано у межах урбаністичної ініціативи та за дизайн-проєктом групи архітекторів з Дніпра.

«Адаптація наших громадян у приймаючих громадах – це першочергове завдання для влади. Діяльність таких шелтерів, що працюють у форматі центрів соціальної активності ВПО та реалізують  програми зайнятості переселенців, як професійної, так і культурної та спортивної, дуже важлива. Адже, в іншому разі людей дуже складно виводити зі стану споживачів», - зазначив Артем Лисогор.

У свою чергу, керівники Програми ООН із відновлення та розбудови миру  висловили задоволення результатами вже реалізованих спільно з Луганською ОВА проєктів та задекларували готовність подальшої співпраці. 

Зокрема, пані Федеріка Діспенца наголосила: «Війна вичерпала ресурси громад, але не дивлячись на страждання, треба буде відновлювати Луганщину. Ми робимо усе можливе, щоб люди відчували себе гідно».

«Дуже приємно, що проєкт розвивається. І це демонстрація того, як обласна влада піклується про своїх громадян», - підбив підсумки зустрічі пан Нільс Крістенсен та запросив очільника Луганщини до офісу Програми ООН із відновлення та розбудови миру для обговорення напрямків співробітництва.