Архів новин

09 мая 2023

Лише питання часу, коли ми зможемо відновити справедливий мир для нашої частини Європи, для України – звернення Президента Володимира Зеленського

Росію, активно готуємо разом із Європою 11-й санкційний пакет проти Росії. Обговорили наші політичні перспективи у європейській інтеграції. Звичайно, обговорили й експортну суперечку із нашими сусідами в ЄС. Маємо подолати її в чіткому дусі наявної між нами договірної бази.

10 травня у гуманітарному хабі Гірської громади в Хмельницькому прийматимуть лікарі Червоного Хреста

У складі мобільної медико-психологічної бригади: сімейний лікар, невролог, психолог.

Вони нададуть послуги з вимірювання рівня цукру у крові (натще), артеріального тиску, сатурації крові та безкоштовно видаватимуть ліки.

Мобільні медико-психологічні бригади – проєкт, який у Хмельницькій області спільно реалізують Норвезький Червоний Хрест та Хмельницька обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

У рамках проєкту надається медична допомога внутрішньо переміщеним особам у населених пунктах Хмельницької області.

12 травня в Києві наших ВПО консультуватимуть із пенсійних питань

12 травня відбудеться прийом спеціалістами ГУ ПФУ в Луганській області внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону, які тимчасово мешкають в Києві.

Звернутись за вирішенням пенсійних питань можна з 11:00 до 14:00 в місці до хабу Кремінської громади за адресою: м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, буд. 8.
 

Хто має право на пільги без врахування доходів

Відповідно до Порядку надання пільг окремим категоріям громадян від 04.06.2015 № 389, серед громадян, які користуються пільгами на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу, є певна категорія пільговиків, яким пільги надаються без врахування нарахованих доходів.

В першу чергу, це - ветерани війни, які мають право на пільги відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

До ветеранів війни відносяться:

Уряд вніс зміни до постанов щодо встановлення зв’язку інвалідності з пораненнями чи іншими ушкодженнями здоров’я

Уряд ухвалив зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 03.12.2009 № 1317 та від 25.04.2018 № 306, якими врегульовано процедуру встановлення МСЕКами цивільному населенню, яке з 24 лютого 2022 року перебуває або перебувало на території проведення заходів, необхідних для забезпечення оборони України, у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, причинного зв’язку інвалідності із проведенням зазначених заходів, та врегульовано процедуру прийняття Мінветеранів рішення про встановлення факту одержання вищевказаними особами ушкодження здоров’я від боєприпасів на терит

Ще двох росіян взято в полон на нашій ділянці фронту, також знищені танк Т-72 та БТР-80

На Лиманському та Куп’янському напрямках за минулу добу ворог 448 разів наносив артилерійські удари. Ним здійснено 13 авіанальотів.

Там відбулося сім боєзіткнень.

55 окупантів вбито, 111 зазнали поранень, ще двоє потрапили в полон.

Серед техніки противника знищено танк Т-72, БТР-80, протитанкову гармату «Рапіра» і три безпілотники.

Ми маємо бути реалістами та об’єктивно визначити точки докладання зусиль, - Артем Лисогор ознайомився із роботою гуманітарного хабу Рубіжанської громади у м. Вінниця та зустрівся із представниками луганського бізнесу

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор ознайомився із роботою гуманітарного хабу Рубіжанської громади у м. Вінниця.

Наразі тут обліковується близько трьох тисяч переселенців з Луганської області, щодня до хабу звертаються близько 150 людей.

Крім гуманітарної допомоги, внутрішньо переміщені особи отримують низку адміністративних та соціальних послуг, консультації фахівців-юристів та працівників Луганського обласного центру зайнятості.

Із Днем Європи луганчан привітав Артем Лисогор

Шановні співвітчизники!

Цьогоріч Україна вперше відзначає День Європи разом з країнами Європейського Союзу – 9 травня, в статусі країни-кандидата на членство в ЄС.

Цей день є символом єдності, миру та співпраці між країнами, які належать до Європейського Союзу.

Вже другий рік сміливі жінки та чоловіки з лав Збройних Сил України стоять на захисті вільної Європи проти рашистських загарбників.

Відзначаючи 9 травня разом з іншими країнами День Європи, ми декларуємо нашу єдність та міць, віру в євроінтеграційний проєкт, що є рушієм розвитку та миру на континенті.

Невське і Білогорівку росіяни атакували з повітря, на окупованих територіях прискорили медичні огляди дітей, у Лисичанську на все велике місто працює лише один «ксерокс»

На нашій ділянці фронту артилерійський обстрілів, зазначай, фіксується більше, аніж на Бахмутському напрямку, – зауважив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

«Навіть коли росіяни припиняють наступи, вони не економлять снаряди, завдаючи масованих ударів по селам та позиціях українських військових, – каже Артем Лисогор. – Вчора противник бив з авіації по Невському та Білогорівці. В бік Білогорівки знов спробував просунутися, шукаючи слабкі місця у нашій обороні. Не знайшов – завдяки стійкості і мужності захисників України!»

Вірю, що ми разом зустрінемо Перемогу й над рашизмом, - Артем Лисогор привітав ветерана Другої світової, сєвєродончанина Євгена Драгомирецького

У День пам’яті та примирення очільник Луганщини Артем Лисогор привітав учасника бойових дій, ветерана Другої світової, Почесного громадянина  міста Сєвєродонецьк Євгена Христофоровича Драгомирецького.

Торік Герой відсвяткував сторіччя та наразі мешкає у Вінниці.