Архів новин

01 марта 2024

Україна та Нідерланди разом захищають наших людей і наші цінності, і разом ми маємо перемогти в цьому захисті – Володимир Зеленський після зустрічі з Марком Рютте в Харкові

Україна та Нідерланди уклали двосторонню Угоду про співробітництво у сфері безпеки, яка формалізує увесь спектр взаємодії двох країн на найближчі 10 років. Про це заявив Президент Володимир Зеленський за результатами переговорів із Прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте в Харкові.

На зустрічі з представниками ЗМІ Глава держави зазначив, що візит очільника нідерландського уряду до України, зокрема відвідання Харкова, є символічним, адже демонструє шлях, який обидві країни пройшли у своїх відносинах.

Цього року нові винищувачі будуть у нашому небі – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні ми в Харкові. Візит Марка Рютте, Прем’єр-міністра Нідерландів. Разом із ним відвідали наших воїнів – хлопці відновлюються після поранень. Мав честь подякувати їм, відзначити державними нагородами. Я вдячний кожному лікарю, усім нашим медичним працівникам, які рятують життя. Це найпочесніша робота.

Луганщина долучається до ініціатив «Партнерство «Відкритий Уряд»

Представники Луганської облдержадміністрації та громад області долучились до чергового інформаційного онлайн-заходу для парламентарів, співробітників державних органів влади та місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства країн Східного Партнерства в рамках міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Поліцейські Луганщини доставили найнеобхідніше у прифронтові населені пункти рідної області

У співпраці з Красноріченською селищною громадою мешканцям деокупованих населених пунктів Луганщини вдалося привезти хліб, продуктові, гігієнічні набори та ліки.

Які послуги можна отримати у хабі в Івано-Франківську

 Хаб розташований за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. В'ячеслава Чорновола, 128.

Часи роботи: з 10:00 до 15:00 з вівторка по суботу. 

Його діяльністю опікуються Сєвєродонецька районна та Новопсковська селищна військові адміністрації. 

Звернувшись до Центру, луганчани можуть отримати допомогу юриста БФ «Право на захист», співробітників Луганської обласної служби зайнятості та ПФУ, адміністратора Новопсковського ЦНАПу.

Лікарська допомога надається медиками декількох установ Луганщини, за наявності видаються ліки та окуляри. 

Мінреінтеграції забезпечило 199 прифронтових громад протимінними знаками

У межах відповідної бюджетної програми міністерства деокуповані громади отримали близько 96 тисяч знаків «Небезпечно міни!».

Їх використовуватимуть для маркування ділянок, забруднених вибухонебезпечними предметами. Це дасть змогу населенню легко розпізнати небезпечні території й обходити їх, не наражаючи себе на небезпеку.

Слід зазначити, що попереджувальні знаки з мінної небезпеки ніколи не встановлюються просто так. Тому в жодному разі їх не можна ігнорувати, прибирати або переміщувати.

Реабілітація військових та медпослуги для ВПО: у Дніпрі відкрито центр медичної реабілітації Лисичанської багатопрофільної лікарні 

 

Реабілітація є пріоритетним напрямом у сфері охорони здоров’я Луганської області. Сьогодні якісне надання саме цих послуг необхідне і військовослужбовцям, і внутрішньо-переміщеним особам. 

До хабів Сватівщини за тиждень звернулося понад 800 луганчан-переселенців

Так, у Броварах їм видавали продуктові набори від благодійників.

У  Житомирі можна було отримати послуги перукаря, юриста БФ «Право на захист» та психолога БФ «Рокада».

Адміністратори ЦНАПу Міловської СВА, сімейний лікар, швачка очікували на ВПО в Ірпені. А також – допомога від благодійників. 

У Харкові луганчанам, крім продуктів, надавалися консультації психолога, фахівця Луганського обласного центру зайнятості, лікаря сімейної медицини, послуги перукаря.

У Києві тривала видача допомоги від іноземних партнерів.

У понеділок в Хмельницькому прийматимуть пенсійники Луганщини

4 березня внутрішньо переміщених осіб з Луганської області у місцевому хабі Гірської громади консультуватиме спеціаліст ГУ ПФУ нашого регіону.

Часи прийому: з 10:00 до 12:00.

Адреса: м. Хмельницький, вул. Кам’янецька, буд. 122/2, каб. 3.

За два місяці 193 Захисники і Захисниці отримали грошову допомогу від Лисичанської громади

У 2024 році Лисичанською міською військовою адміністрацією з місцевого бюджету виділено вже 3 млн 390 тисяч гривень на надання відповідної одноразової грошової допомоги. 

Зокрема, 182 Захисники і Захисниці одержали допомогу по 20 тисяч гривень.

11 осіб, які отримали поранення, контузії, травми, каліцтва – у розмірі 25 тисяч гривень кожен. 

Також виділено 15 тисяч гривень на поховання.