Архів новин

21 марта 2024

«Петріоти» та інші системи ППО зараз потрібні саме в Україні, для наших міст і громад – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Був сьогодні довгий день.

Передусім дякую нашим захисникам неба за збиті ракети. Понад 30. Зокрема, балістика. Дуже важливо давати такий результат ППО. І з усіма партнерами ми незмінно говоримо про те, щоб посилити нашу здатність захищати небо. Системи ППО, які для цього потрібні, є в партнерів, які можуть допомогти. Варто це зробити. Варто захищати життя. «Петріоти» та інші системи зараз потрібні саме в Україні, для наших міст і громад.

Працевлаштування ВПО розглянуто на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації

Чергове засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації провела заступниця голови облдержадміністрації, керівниця центру Катерина Безгинська. 

До розгляду проблем переселенців долучився також представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Донецькій та Луганській області Дмитро Михальов.

Захисники України з Троїцької громади можуть одержати грошову допомогу

Троїцька селищна військова адміністрація надає одноразову матеріальну підтримку на лікування пораненим Захисникам і Захисницям громади, а також одноразову матеріальну підтримку членам сім'ї загиблих та зниклих безвісти  Захисників і Захисниць.

Для отримання допомоги на лікування при пораненні, травмі, каліцтві потрібен наступний пакет документів:

Де і як отримати "Доступні ліки"

В Україні діє урядова програма "Доступні ліки". За нею українці можуть отримати потрібні медикаменти безплатно або з невеликою доплатою.

Усе що для цього необхідно – мати електронний рецепт на ліки, які входять у програму, та звернутися в аптеку з договором із Національною службою здоров’я України.

Детальніше про те, як це зробити – на інфографіці.

Керівництво ПФУ Луганщини зустрінеться з нашими ВПО 22 березня в Києві

У п’ятницю, 22 березня, особистий прийом проведе заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Тетяна Нікітіна.  

Звертайтеся з 10:00 до 12:00 до хабу Лисичанської громади.

Адреса: м. Київ, вул. М. Ушакова, буд. 8-А (метро «Житомирська»).

Як отримати свідоцтво про народження дитини, яка народилася за кордоном у громадян України

Народжена за кордоном дитина, у якої принаймні один із батьків є громадянином України, також є громадянином України.

Куди звертатись і які документи необхідні, щоб отримати свідоцтво про народження українського зразка, дивіться інфографіку

Завтра у хабі в Полтаві видаватимуть медичні препарати

22 березня з 10:00 до 12:00 медична сестра КНП «Троїцький центр первинної медико-санітарної допомоги» видаватиме нашим ВПО ліки.

Курси комп’ютерної грамотності пропонують в інформаційно-культурному просторі хабу в Броварах

Там можна отримати базові навички роботи з комп’ютером та безпечного користування Інтернетом, роботи з онлайн ресурсами, текстовим редактором Word, створення презентації за допомогою PowerPoint.

Співробітники хабу також проконсультують щодо встановлення необхідних застосунків на гаджети.

Телефон для запису: 093 803 52 73.

Адреса: м. Бровари, вул. Героїв України, 30.

У хабі в Тернополі надаються індивідуальні консультації психолога

Щовівторка і щоп'ятниці з 12:00 до 15:00 там можна звернутися до психолога.

Послуги надає фахівець Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за підтримки Норвезького Червоного Хреста.

Адреса: м. Тернопіль, вул. Грушевського, 5. Хаб Сєвєродонецької громади.

Лисичанин Ігор Безкровний помер у лікарні від тяжких поранень

До війни Ігор працював у Лисичанській інженерно-будівельній компанії. Але вторгнення росіян усе змінило.

Під час виконання бойового завдання військовослужбовець отримав численні травми та поранення.

Лікарі Дніпра боролися за його життя до останнього… Але 18 березня 2024 року його серце зупинилося.

Щирі співчуття рідним та близьким. Слава Герою!

Жителям Новолюбівки та Невського доставили продукти харчування і ліки, в «лнр» почали вимагати паспорт рф за перевірку лічильників, із Лутугиного до навколишніх сіл автобус прямує раз на тиждень

«Жителям, які залишилися у звільнених селах, допомагаємо разом. Це й обласна влада, і представники громади, волонтери, благодійні організації, правоохоронці. Кожен робить свій внесок, – наголошує очільник Луганщини Артем Лисогор. – Так, учора Красноріченською військовою адміністрацією до Невського та Новолюбівки привезено хліб та замовлені місцевими медичні препарати. Водночас волонтери роздали їм набори з продуктами».

Поки на Куп’янському напрямку відносна тиша, на Лиманському Силами оборони відбиті атаки росіян поблизу Білогорівки та Золотарівки.