Архів новин

20 марта 2024

Путін повинен програти, і це питання життя і смерті для демократичного світу – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Підсумки за цей день.

Почав день із доповіді Головкома Олександра Сирського та начальника Генерального штабу Анатолія Баргилевича. Основні наші дії – ситуація зараз, ключові напрямки, заплановані кроки. Максимально активно працюємо з партнерами та щодо внутрішнього виробництва зброї, щоб дати нашим воїнам більше необхідних засобів.

Луганчанам надані 1 300 продуктових наборів у хабах Кремінщини за тиждень, що минув

Продукти видавалися у Рівному, Києві, Дніпрі та Андрушівці.

Також у відвідувачів щодня є можливість отримати широкий спектр послуг: медичні, соціальні, юридичні, фізкультурно-оздоровчі, реабілітаційні, бібліотечні, культурні, копіювальні тощо.

Телефон «гарячої лінії» із гуманітарних питань: 0800-332-475.

Запущено роботу у тестовому режимі Єдиної ветеранської лінії

Сьогодні командою Мінветеранів разом з колегами з Червоного Хреста України запущено роботу у тестовому режимі Єдиної ветеранської лінії. 

За телефоном 0 800 505 217 кваліфіковані фахівці нададуть консультацію з нагальних питань ветеранам і ветеранкам, їх родинам, а також членам сімей загиблих Захисників та Захисниць України. 

Можна буде отримати консультації, в тому числі юридичні, а також за необхідності фахівці спрямують до суб'єктів надання послуг різного характеру, психологічної допомоги та інших. 

Працює "Єдина ветеранська лінія" щодня з 8:00 до 20:00.

У п`яти з 2 600 обстежених виявлений ВІЛ: питання профілактики розглянуті на засіданні Луганської обласної ради з протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

Заступниця голови облдержадміністрації, голова обласної ради з протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу Катерина Безгинська заслухала звіти щодо проведення тестування населення на ВІЛ-інфекцію, діагностики та профілактики туберкульозу серед дітей і учнівської молоді медзакладами області.

Як повідомив генеральний директор Луганського обласного медичного центру соціально небезпечних інфекційних хвороб Роман Нужний, у 2023 році було проведено 2 641 обстеження на ВІЛ-інфекцію, у тому числі 2 168 – за допомогою швидких тестів, 443 – методами імуноферментного аналізу. 

Куди звертатись для отримання статусу члена сім’ї загиблого Захисника України

Щоб отримати передбачені законом пільги членам сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, необхідно мати відповідний статус.

До категорій осіб, які мають право отримати такий статус, належать:

• сім’ї військовослужбовців (ЗСУ, Нацгвардії та осіб, які були у складі добровольчих формувань, забезпечуючи національну безпеку й оборону);

• сім’ї працівників підприємств, установ та організацій, які здійснювали заходи із забезпечення нацбезпеки й оборони;

• сім’ї осіб, які загинули або зникли безвісти.

У п’ятницю в Києві у разі виникнення питань пенсійного забезпечення звертайтеся до представників ПФУ Луганщини

22 березня там буде організовано прийом наших ВПО. 

Захід відбудеться з 10:00 по 15:00 у хабі Лисичанської громади. 

Адреса: м. Київ, вул. М. Ушакова, буд. 8А (метро «Житомирська»).

Вийшла нова збірка поезії Ганни Гайворонської «Хочу додому»

Це 14-та книжка української поетеси, членкині Національної спілки письменників України, та друга, видана під час повномасштабного вторгнення.

Все життя Ганна Гайворонська мешкала на Луганщині. Але через військову агресію росіян поетеса вимушена була виїхати з Кремінної до Тернополя, де живе вже третій рік.

Збірка поезій «Хочу додому» - це спогади, страждання, мрії в часи війни.

Із виданням можна ознайомитися в бібліотечних пунктах при хабах для ВПО Києві, Дніпрі, Рівному та Львові.

Тренера снайперів нагороджено знаком пошани «Захиснику Луганщини»

З нагоди Дня українського добровольця голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор відзначив за особистий героїзм, мужність та самовідданість військового з Сєвєродонецька (персональні дані не розголошуємо з міркувань безпеки).

«Маю честь вручити нагороду людині, яка серед перших стала на захист своєї Батьківщини, не маючи за плечима бойового досвіду. Він став до зброї не задля почесті, а заради порятунку людей, рідної Луганщини», - наголосив Артем Лисогор. 

Артем Лисогор про ситуацію в регіоні – 20 березня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію в регіоні – 20 березня, ранок:

- правоохоронці документують кожен воєнний злочин росіян на деокупованій території. Зокрема, це стосується зруйнованої нерухомості;

- загарбники дещо зменшили використання керованих авіаційних бомб але зросла кількість їхніх наземних атак;

- поряд з Невським – в напрямку Тернів – точаться стрілецькі бої;

- у звільнених населених пунктах залишається 61 особа – люди забезпечені всім необхідним. Від евакуації поки що відмовляються.

Майже п’ять мільйонів гривень цьогоріч вже отримали з міського бюджету військові-сєвєродончани або члени їх сімей

Виплати проведено за Комплексною програмою підтримки Сєвєродонецькою громадою Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на 2024 рік.

Тож, вже 280 військовим з цієї громади та членам їх сімей спрямовано майже 5 мільйонів гривень.

Зокрема, минулого тижня – 24 особам надано 354 тисячі гривень.

Серед них – дев’ятеро є учасниками бойових дій під час воєнного стану. На них розподілені 135 000 гривень.

Артем Лисогор про підсумки виборів на окупованій Луганщині – 20 березня, ранок (відео)

Артем Лисогор про підсумки виборів на окупованій Луганщині – 20 березня, ранок:

-    у Лутугиному зафіксована явка у понад 90 %, але під час голосування на дільницях там стояли практично порожні скриньки;

-    у прифронтових містах в населення збирали голоси по домівках та на вулицях під дулами автоматів військових рф; 

-    на виборах путіна на захопленій території Луганщини «проголосувало» десь на півмільйона осіб більше, ніж там проживає повнолітніх;

Поховали захисника з Кремінної Сергія Чорнобая

Сергій Чорнобай народився 31 травня 1986 у Кремінній. Навчався у школі N°4, професійно-технічному училищі, де здобув фах газозварювальника, та технікумі міста Рубіжне - на гірника. Потім і працював на шахті.

У квітні 2022 року Сергій разом із дружиною, донькою та сином переїхали у Рівне.

Як тільки родина опинилась в безпеці - чоловік поповнив лави ЗСУ.

Вже у грудні сімʼю сповістили, що Сергій вважається зниклим безвісти в районі рідного міста. Відтоді, ми намагалася обміняти тіло Героя і в лютому 2024 року це, нарешті, вдалося.

Примусова мобілізація – чоловікам з «лнр» заборонять в’їзд до рф, у Новопскові окупанти за два роки не організували транспортного сполучення, противник збільшив авіаційний та артилерійський вплив

«Також посилено наземний тиск на Білогорівку, де наші військові відбили декілька штурмів ворога. Загарбники атакували там за підтримки авіації. Вдарили також по території Серебрянського лісу. У порівнянні із останніми днями, присутність російської авіації значно збільшилася у смузі нашої відповідальності», – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Під вогнем мінометів та артилерії опинилися Білогорівка, Невське та населені пункти навколо. Там зафіксовано щонайменше 87 спроб обстрілу з боку росіян.