Архів новин

28 марта 2024

Робимо все, щоб у наших воїнів було більше можливостей, більше зброї; це буде – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Головне за цей день.

Представив колективу нашої Служби зовнішньої розвідки України нового керівника – це бойовий генерал Олег Іващенко. Людина досвідчена, сильна. Аналітичний потенціал нашої розвідки достатньо високий, зараз маємо додати їй можливостей оперативних дій. Потрібно більше інформації, більше можливостей впливу.

Артем Лисогор взяв участь у засіданні Урядового комітету під головуванням Віце-прем'єр- міністра - міністра з питань цифрової трансформаціїф Михайла Федорова. 

 

Луганською облдержадміністрацією  було напрацьовано та передано на розгляд уряду ряд зауважень щодо обслуговування та обліку військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, які були частково враховані у відповідній постанові Кабміну.  Це дуже важливе рішення  для підвищення обороноздатності країни та захисту позицій саме на нашому напрямку.


Крім того, обговорили  розвиток корекційних послуг та покращення умов для дітей з особливими освітніми потребами, які здобувають освіту в інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти.

Нацгвардієць Артур Пруглов із Сєвєродонецька – Герой України

Орден «Золота Зірка» з рук Глави держави Володимира Зеленського отримав Герой України капітан Артур Пруглов –військовослужбовець 18-ї Слов'янської бригади Національної гвардії України.

У Полтаві в п’ятницю надаватимуть роз’яснення пенсійники Луганщини

29 березня у місцевому хабі відбудеться черговий прийом громадян. 

Представник ГУ ПФУ в Луганській області відповідатиме на запитання ВПО з 9:00 до 15:00 у хабі Лисичанської громади.

Адреса: м. Полтава, вул. Пушкіна, буд. 115, каб. 16.

Допомога по безробіттю ВПО, якщо відсутні документи про страховий стаж та зарплату, призначається в мінімальному розмірі

Порядок надання допомоги по безробіттю затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. № 735.

У п. 7 Порядку зазначено, що під час воєнного стану внутрішньо переміщеним особам, які не мають документів та відомостей про періоди страхового стажу, трудової діяльності та заробітну плату, допомога по безробіттю призначається в мінімальному розмірі. При цьому загальна тривалість виплати допомоги не може перевищувати 90 календарних днів.

Атлети Луганщини візьмуть участь в Олімпійських іграх у Парижі

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у  засіданні колегії управління молоді та спорту ОДА.

Ще троє наших ВПО в Ірпені виявили бажання стати демінерами

У місцевому хабі Лозно-Олександрівської громади відбувся черговий рекрутинговий захід Представництва «The HALO Trust» в Україні на посаду «Демінерка/демінер з виявлення вибухонебезпечних предметів».

Присутні мали можливість поспілкуватися з представниками цієї організації та отримати всю необхідну інформацію.

Керівник групи підбору та адаптації персоналу Представництва розповіла про критерії відбору, умови роботи та оплати праці.

До заходу одучилися 20 ВПО з Луганщини, які зареєстровані цьому гуманітарному осередку.

Ще 53 жителі Старобільської громади, які стали на захист України, отримали одноразову матеріальну допомогу

У березні 53 військовослужбовцям – мешканцям Старобільської громади – виплачено по 15 тисяч гривень.

Прийом відповідних заяв триває. Для отримання більш детальної інформації щодо переліку необхідних документів звертайтеся до відділу соціального захисту населення Старобільської міської ради за телефоном: 066 555 66 06.

900 продуктових наборів видано жителям Луганщини минулого тижня у хабах Кремінщини

Це – державна допомога. Крім того, у двох Кремінських координаційних центрах підтримки ВПО роздавали ще й благодійну.

У Рівному – від Червоного Хреста, а в Андрушівці - від ГО «Спілка жінок Житомирщини».

Також там проводять консультації фахівці різних напрямів: спеціалісти ЦНАПів, Луганського обласного центру зайнятості, ПФУ, лікарі, юристи, психологи, логопед.

Надаються освітньо-культурні та реабілітаційні послуги для дорослих і дітей.

Телефони:

м. Рівне: 0958209742;

м. Київ: 0937687466, 0991852038, 0968996124;

м. Дніпро: 0664839248;

Сєвєродонецький інклюзивно-ресурсний центр проводить заняття та консультації на базі гумхабу громади у Дніпрі

У приміщенні хабу Сєвєродонецької громади у місті Дніпро (просп. Петра Калнишевського, 27К) практичний психолог та вчитель-логопед Сєвєродонецького інклюзивно-ресурсного центру проводять офлайн-консультації для батьків та заняття з дітьми.

Попередній запис за телефоном: 095 25 11 904.

В «лнр» нові інвестори готують гірників до ліквідації шахт, школи на окупованих територіях напряму підпорядковуватимуться москві – програми пропаганди надаватимуть без посередників, загарбники знов штурмували Білогорівку

«Вогонь по Макіївці, де ще залишаються жити люди, відкрив ворог минулої доби. Вздовж лінії зіткнення росіяни інтенсивно обстрілювали з артилерійських систем, гранатометів, зі стрілецької зброї. Знов атаковані наші позиції в Білогорівці, але прорвати українську оборону противнику вкотре не вдалося. На Куп’янському напрямку окупанти наступальних дій не проводили», – поінформував Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації.

Інвестори з росії, яким окупаційна влада так званої «лнр»  за відсутності торгів передає вугледобувні підприємства, готують їх до ліквідації.