Архів новин

23 марта 2024

Ми маємо всім світом захищатись від тих, хто вважає людей просто витратним матеріалом – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Сьогодні весь день у багатьох містах, громадах нашої держави працюють комунальні служби, ремонтні бригади, енергетики – продовжується ліквідація наслідків російської терористичної атаки, що сталась у пʼятницю. Другу добу безперервно люди працюють.

Безкоштовний курс з OSINT-аналітики для ветеранів та ветеранок

Український ветеранський фонд та Центр оборонних реформ спільно з Британським Королівським Інститутом оборонних та безпекових досліджень запрошує ветеранів та ветеранок до участі у навчальному курсі з розвідки з відкритих джерел.

Навчання на курсі триватиме протягом квітня-липня цього року. На учасників
чекатимуть щотижневі заняття у режимі відеоконференції тривалістю 3–4 години.

У Дніпрі пенсійники приймуть в понеділок у Кремінському хабі

Для отримання консультації спеціаліста ГУ ПФУ в Луганській області звертайтесь на прийом, який відбудеться 25 березня з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, буд. 89.

Вища освіта: вступник отримуватиме грант на навчання за результатами ЗНО/НМТ

Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроект про зміни у фінансуванні вищої освіти.

Нова модель працюватиме за принципом "гроші ходять за студентом": вступник отримуватиме грант на навчання за результатами ЗНО/НМТ.

Сума гранту – від 15 до 50 тис. грн. Детальніше – в інфографіці.

По завершенні привітань і вручення нагород розглядаємо потреби фронту, – Артем Лисогор відзначив бійців Нацгвардії з 14-го батальйону

Очільник Луганщини зустрівся із нацгвардійцями 14-го окремого батальйону, що входить до складу Центрального оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України.

Уряд уточнив перелік категорій ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання

Із 1 березня 2024 року виплата допомоги на проживання для ВПО була продовжена ще на 6 міс. для окремих категорій ВПО, які отримували її вже протягом одного-двох років (щонайменше 8-ми міс). 
Першочергово виплати були продовжені для людей, які не мають можливості працювати, доглядають дітей або важко хворих чи осіб з інвалідністю, не мають доходів або мають низькі доходи. 

22 березня Уряд прийняв постанову і уточнив  перелік тих ВПО, які матимуть право на отримання виплат протягом ще 6-ти місяців.

Вже понад 1,7 мільярда гривень нараховано пенсіонерам Луганщини в березні

Жителям Луганської області, станом на 22 березня, пенсійні виплати профінансовані на 1 764,3 млн гривень.

Зокрема, 1 758,2 млн гривень - через уповноважені банки, 81,0 тис. гривень - через АТ «Укрпошта». 

Також 34,0 млн гривень спрямовано на соціальні страхові виплати, в т. ч. 640,7 тис. гривень - на оплату лікарняних. 

93,8 млн гривень перерахували на виплату житлових субсидій та пільг.

Артем Лисогор: Сім країн готові взяти участь у відновленні області після деокупації

Якщо не брати до уваги Крим, де ситуація суттєво відрізняється від решти українських областей, Луганщина має найбільшу тимчасово окуповану територію. Обсяги руйнувань тут теж вражають: Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Попасна вже стали своєрідними символами російського вандалізму – нарівні з Маріуполем або Бахмутом. Очевидно, що після закінчення війни все це доведеться відновлювати, але за які кошти і коли починати готуватись до такої надзвичайно масштабної роботи?

Відсьогодні в Броварах можна одержати допомогу від Міжнародної організації з міграції

Її видаватимуть ВПО з Луганщини, які зареєстровані в цьому хабі Сватівської громади.

Жителям прифронтових сіл виплачені пенсії, окупанти змушують дітей-сиріт вступати до підпорядкованих слідчому комітету рф закладів освіти, для чоловіків в «лнр» анулюють діючі відтермінування від мобілізації

«Літні жителі деокупованих населених пунктів Луганщини, які поки не погодилися на евакуацію, регулярно отримують пенсії. Для цього людям допомагають дістатися найближчого до лінії фронту працюючого відділення «Укрпошти» на Донеччині, після чого відвозять додому. Учора відповідні виплати надані ще трьом жителям Невського, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. –  До сусідніх Макіївки та Греківки привезли хліб. Мешканцям інших звільнених сіл допомогу роздали напередодні».