Архів новин

05 марта 2024

Катерина Безгинська взяла участь у Міжнародній платформі «Відновлення прав постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом: елемент миру та світової безпеки»

Репараційні та компенсаційні механізми для постраждалих від сексуального насильства, пов'язаного з військовим конфліктом, притягнення до відповідальності винних за вчинення СНПК на національному та міжнародному рівнях, а також міжнародна та міжсекторальна взаємодія органів влади для ефективного забезпечення цих процесів, стали темами для  обговорення в рамках Міжнародної платформи «Відновлення прав постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом: елемент миру та світової безпеки» у м. Київ.

Тривалий термін ув’язнення отримав учасник агентурної мережі, знешкодженої у 2022 році у Сєвєродонецьку

За матеріалами СБУ до реального терміну ув’язнення засуджено ще одного учасника ворожої агентурної мережі, знешкодженої у березні 2022 року у Сєвєродонецьку. 

За даними досудового розслідування, невдовзі після початку широкомасштабного вторгнення мешканець цього міста був завербований бойовиком 2-го армійського корпусу окупаційних військ, який у той період  воював на Луганщині. 

Артем Лисогор: після чергового фейку діяльність одного з телеграм-каналів перевірять правоохоронці – усьому є межа

«Вчергове один з регіональних телеграм-каналів було використано для дискредитації діяльності обласної влади. Матеріал, який містив недостовірну інформацію, швидко видалили. Напевно, автори зрозуміли, що зайшли занадто далеко. Але зі змістом посту на той момент вже встигли ознайомитися тисячі підписників і зробити певні висновки з інформації, яка, підкреслюю, не відповідає дійсності. Усьому є межа, із ситуацією стосовно появи чергового фейку розбиратимуться правоохоронці», – наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Молодіжна рада при Кремінській МВА почала процес створення освітнього проєкту, спрямованого на проведення заходів з неформальної освіти для молоді Луганщини

Перед цим, з 5 по 16 лютого, було проведено опитування «Теми неформальної освіти для молоді».

Необхідно було проаналізувати ставлення молоді Луганщини до неформальної освіти, в тому числі виявити найбільш корисні теми для навчання, аби сформувати загальну статистику та визначити конкретні заходи, які можуть проводитися представниками ради та залученими експертами в рамках існуючих чи майбутніх проєктів.

До адміністратора ЦНАПу можна звернутися у хабі в Броварах

Там можна отримати наступні послуги:

- подання інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно через портал Дія;

- витяг з реєстру територіальної громади;

- зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання;

- витяг про зареєстрованих у житловому приміщенні осіб.

Також через ЦНАП можна подати заяву на отримання різних видів соціальних послуг, для призначення державної допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій та особам з інвалідністю.

Адреса: м. Бровари, вул. Героїв України, 30.

Телефон: 093 803 52 76.

Відбувся форум ветеранського бізнесу «Підтримка ветеранського підприємництва: від національної до регіональної перспективи»

Захід організував Український ветеранський фонд Мінветеранів спільно з ветеранськими бізнес-спільнотами, громадськістю задля створення стимулів розвитку ветеранського підприємництва.

«Ветеранська спільнота, ветеранські організації, мають чудову експертизу, величезний досвід і чудово знають, що роблять. І ті ветеранські ініціативи, які є, Уряд може масштабувати. Ми чуємо вас як ветеранську спільноту, ми бачимо соціологічні заміри, ми розуміємо, що кажуть ветерани», - наголосила Ірина Верещук, Віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Розпочато фінансування березневих пенсій

Так, 4 березня, на виплату пенсій жителям Луганської області через банківські установи вже спрямовано 67,2 млн гривень.

На соціальні страхові виплати перераховано 33,4 млн гривень, в т. ч. на лікарняні - 70,0 тис. гривень.

5,64 мільйона гривень в минулому році, 9 мільйонів гривень у 2024-му – військовослужбовці з Рубіжного можуть звернутися по грошову допомогу з бюджету громади

Відповідно  до Програми надання грошової допомоги Захисникам та Захисницям України, які беруть/брали безпосередню участь у бойових діях, пов’язаних з повномасштабною військовою агресією рф проти України, «Громада – Захисникам і Захисницям», в 2023 році 188 Захисників і Захисниць отримали 5 мільйонів 640 тисяч гривень з місцевого бюджету.

У 2024 році програмою передбачена грошова допомога в розмірі 30 000 гривень кожному. 

В бюджеті громади на це спрямовано 9 мільйонів гривень.

Центр медичної реабілітації Лисичанської багатопрофільної лікарні відкрито у Дніпрі (відео)

Адреса: вул. Братів Горобців, 46.  

У закладі працює команда вузькопрофільних спеціалістів, яка оцінює стан пацієнта та складає для нього персональну програму реабілітації. 

Також облаштоване робоче місце адміністратора Лисичанського ЦНАПу. Налаштована робота сервісу «Я – ветеран».

Відео за посиланням: https://youtu.be/cLODav2uGSk?si=c7sWpTlgdq8oD0vY

 

Піхота 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗСУ впевнено стримує росіян на Лиманському напрямку

Ворог намагається штурмувати наші позиції, проте ці атаки закінчуються провалом.

Десантники говорять, що після таких "м’ясних штурмів" лишається багато тіл окупантів, які противник навіть не намагається забрати.

В Алчевську звільняють директорів шкіл через недостатню пропаганду війни, під час побудинкових обходів окупанти пропонують гроші за майбутні голоси, противник знов атакував Білогорівку

«Загарбники не полишають спроб досягти успіху в Білогорівці. Проте – не вдається. Ворожі штурми там були і учора. Їх підтримувала авіація росіян – цей населений пункт зазнав ударів з неба. А також Твердохлібове та Новоєгорівка – бомбардувальники окупантів були активними по всій лінії фронту. Як і артилерія з мінометними розрахунками. За добу здійснено 178 обстрілів – зафіксовано застосування 597 снарядів. Є влучання в районі Макіївки», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.