Архів новин

26 марта 2024

12-та бригада спеціального призначення «Азов» НГУ отримала почесну відзнаку – стрічку «За мужність та відвагу»

Президент України Володимир Зеленський вручив нагороду командиру бригади, підполковнику Денису Прокопенку під час церемонії нагородження до Дня Національної гвардії України.

«Україна завжди буде вдячна воїнам Національної гвардії України. Зокрема, бійцям підрозділу «Азов», які захищали Маріуполь та «Азовсталь». Ми пам'ятаємо про всіх українців, усіх оборонців Маріуполя, усіх азовців, які зараз в російському полоні. Держава робить все можливе, щоб повернути їх додому», – сказав Президент.
 

Очікую зміцнення стратегічних можливостей нашої держави прогнозувати і впливати на процеси, від яких залежить національна безпека – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні почав день із вдячності Національній гвардії України – сьогодні вже десята річниця її заснування. Особисто привітав нацгвардійців, вручив нагороди воїнам. Уся наша держава має цінувати те, що Національна гвардія України є справді незамінним елементом Сил оборони та безпеки нашої держави й багато в чому задає стандарти для всіх наших захисників і захисниць.

Наші нацгвардійці протягом десятиріччя стримують росіян на Луганщині, – Артем Лисогор відзначив бійців ще двох бригад НГУ

У розташуванні 1-ї Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка «Буревій» та 18-ї Слов'янської бригади Національної гвардії України побував 26 березня начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Глава держави нагородив почесною відзнакою «За мужність та відвагу» бригаду НГУ «Буревій», що боронить Луганщину

Під час урочистостей до 10-ї річниці Національної гвардії України Володимир Зеленський передав почесну відзнаку «За мужність та відвагу» 1-й Президентській бригаді оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка «Буревій» Національної гвардії України.

У Харкові завтра на запитання наших ВПО відповідатимуть пенсійники

27 березня з 10:00 по 13:00 консультування з пенсійних питань для переселенців з Луганської області відбудеться в хабі Нижньодуванської громади.

Адреса: м. Харків, вул. Данилевського, буд. 38.
 

У хабах Гірської громади на минулому тижні пропонували продукти харчування і послуги психологів

Пакунки з продуктами там видані понад 1 200 внутрішньо переміщеним луганчанам.

Також у Київському хабі вони одержували юридичні консультації та адміністративні послуги, зверталися до лікаря та психолога.

Щодо реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна нашим ВПО надавали роз’яснення у Богданівці. А ще там консультували з питань отримання статусу дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, та стосовно працевлаштування.

Компенсацію витрат за працевлаштування ВПО цьогоріч отримали вже 16 роботодавців Луганщини

Луганський обласний центр зайнятості продовжує розгляд заяв від роботодавців щодо одержання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Із 1 січня вже 16 роботодавців області отримали позитивне рішення.

Більше 1,8 мільярда гривень перераховано у березні луганчанам на пенсійні виплати

25 березня завершено фінансування пенсій поточного місяця. 

На відповідні виплати жителям Луганської області спрямовано 1 824,2 млн гривень.

Соціальні страхові виплати здійснені на 34,3 млн гривень, в т. ч. на 881,3 тис. гривень - оплата лікарняних.

Виплату житлових субсидій та пільг профінансовано 93,8 млн гривень.

Луганська молодіжна рада бере участь у голосуванні «Молодіжна рада року»

Конкурс «Золотий фліпчарт» покликаний зібрати та розповісти історії боротьби громадського сектору в умовах війни, відзначити та мотивувати українців й надалі працювати задля Перемоги України.

У номінації «Молодіжна рада року» представлено Луганську обласну молодіжну раду. 

Ця номінація покликана відзначити молодіжну раду, яка об’єднала навколо себе активну молодь задля реалізації волонтерських та інших ініціатив, спрямованих 
на пришвидшення нашої Перемоги. 

Атлети Луганщини здобули три медалі на чемпіонаті України з богатирського багатоборства

У Запоріжжі відбувся чемпіонат України з богатирського багатоборства. 

Спортсмени змагалися у двох вагових категоріях – до 105 кг і до 120 кг.

Луганську область представили Олександр Дубовой (Кремінна), Дмитро Іголкін (Сєвєродонецьк) та Володимир Савостьянов (Кремінна).

Всі виступали у ваговій категорії до 120 кг.

За підсумками Дмитро Іголкін виборов перше місце, Володимир Савостьянов – друге, Олександр Дубовой – третє.

Змагання стали відбірковими до національної збірної команди України. 

Минулоріч понад 4 500 учнів з Луганщини взяли учать у 46 регіональних та загальнонаціональних заходах туристичного, краєзнавчого та національно-патріотичного напряму

У Дніпрі заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання, утвердження української національної та громадянської ідентичності. 

Розглянуті питання стану виконання у 2023 році заходів відповідної регіональної цільової програми на 2021-2025 роки.

У рамках її реалізації проведено понад 400 заходів для вихованців обласних закладів освіти та культури.

"Максимально розкручена машина примусу", - Артем Лисогор про проведення виборів на окупованій Луганщині

Минулого тижня російські пропагандисти заявили, що «вибори» так званого президента росії виграв владімір путін. «Виборчий» процес проходив і на тимчасово окупованих територіях України. Луганська область зараз найбільше окупована ворогом — під контролем окупантів перебуває понад 90 % регіону. Східний Варіант поспілкувався з начальником Луганської ОВА Артемом Лисогором, щоб дізнатися про фальсифікування та проведення «виборів» на Луганщині.

Привітання начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора з Днем Національної гвардії України

Шановні бійці та офіцери Нацгвардії України! Дорогі побратими!

Впродовж останнього десятиліття Україна переживає найважчий період своєї державності. Спочатку наша країна стала жертвою проксі-війни кремля, а згодом й повномасштабного вторгнення. Усі ці роки Луганщина перебувала на вістрі ворожих атак, зберігаючи статус незламного форпосту України.

Нацгвардієць Сергій Кучеренко одним із перших став на захист рідної Луганщини

У 2013 році Сергій був призваний на строкову службу.

З початку 2014-го підписав контракт із військовою частиною. 

За роки служби в 15-му окремому Слов'янському полку НГУ Сергій зарекомендував себе відповідальним і справедливим військовослужбовцем, відважним та хоробрим командиром, який сумлінно виконував завдання. Був нагороджений нагрудними відзнаками за «Доблесну Службу» та «Захисник Луганщини».

Після повномасштабного вторгнення з перших днів перебував на лінії фронту рідної Луганської області. 

Військкомати «лнр» збирають з підприємств списки найбільш важливих працівників з числа заброньованих, колаборантів-держслужбовців навчатимуть протидіяти політичній дестабілізації на окупованих територіях, росіяни знов штурмували Білогорівку

«Узявши на Куп’янському напрямку оперативну паузу, росіяни спрямували атакуючі зусилля на Лиманський. Одна із найгарячіших ділянок – Білогорівка, де противник намагався знайти слабкі місця в нашій обороні, маючи підтримку артилерії та авіації. Авіаційного удару завдано по Макіївці, – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.