Архів новин

16 марта 2024

Україна тепер завжди матиме свою власну ударну силу в небі – звернення Президента Володимира Зеленського

Дорогі українці, українки!

Сьогодні, на жаль, збільшилася кількість загиблих після удару по Одесі: двадцять одне життя забране. Мої співчуття рідним, близьким. Усім пораненим надається необхідна допомога. Місцева влада, МВС – всі підтримують.

Щодо пенсійного забезпечення, субсидій і пільг нашим ВПО нададуть роз’яснення в Хмельницькому

18 березня з 10:00 до 12:00 відбудеться консультування із зазначених питань для відвідувачів місцевого хабу Гірської громади.

Адреса: м. Хмельницький, вул. Кам’янецька, б. 122/2, каб. 3.

Як стати надавачем послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їх сімей та отримати відшкодування від Мінветеранів

Як стати надавачем послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їх сімей та отримати відшкодування від Мінветеранів

Наш важкоатлет Сергій Котелевський здобув «золото» чемпіонату України

У місті Луцьк завершується чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 17 років.

Луганську область там представили Ангеліна Селіванова та Сергій Котелевський.

Сергій Котелевський у ваговій категорії 73 кг став чемпіоном змагань з результатами: ривок 128 кг, поштовх 150 кг, сума двоборства 278 кг.

Нагадаємо, що раніше Ангеліна Селіванова теж виборола титул чемпіонки України.

Підготували спортсменів Віталій Гребельний, Марія і Костянтин Селіванови.

Вітаємо!

Міністерство оборони України повідомляє про новий алгоритм рекрутингу до лав Збройних Сил

Алгоритм покликаний замінити застарілі підходи – на зрозумілий механізм добровільного долучення до військової служби через центри рекрутингу та онлайн.

Майже кожен другий українець допускає, що може стати ветераном

41% опитаних українців допускають, що можуть стати ветераном у майбутньому, 53% — протилежної думки. 

Про це свідчать дані четвертого загальнонаціонального опитування “Образ ветеранів в українському суспільстві”, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” спільно з Українським ветеранським фондом.

Про можливість стати ветеранами найчастіше кажуть мешканці західних регіонів, наймолодші респонденти, чоловіки, та ті, хто мають родичів і близьких, котрі воювали з 2014 року і зараз.

Понад 1,18 мільярда гривень спрямовано луганчанам на березневі пенсії

Станом на 15 березня, мешканцям Луганської області пенсійні виплати профінансовані на 1 182,0 млн гривень.

Як оформити статус багатодітної сім'ї

Сім’я може отримати статус багатодітної, якщо вона виховує трьох або більше дітей.

Такі родини мають право на знижку на паливо, житлово-комунальні послуги та інші пільги.

Як оформити відповідний статус та які документи для цього необхідні, дивіться інфографіку.

Маріупольський драмтеатр – храм мистецтв, який путін перетворив на братську могилу

Два роки тому рашисти вчинили найпідступніший злочин, що перетворив храм мистецтв – Маріупольський драмтеатр, на братську могилу.

16 березня 2022 року російський літак скинув дві надпотужні бомби на Маріупольський драмтеатр. Вбивць не зупинив великий напис «Діти» на площі перед будівлею.

Загинули сотні мирних мешканців, які шукали там порятунок з надією, що театр ніколи не стане об’єктом для нападу. А саму архітектурну споруду було знищено.

Він завжди поряд з односельцями – і перший, хто їм допомагає, – Артем Лисогор вручив парламентську нагороду Віктору Зозулі з Невського

Подяку Голови Верховної Ради України очільник Луганщини Артем Лисогор особисто вручив Віктору Зозулі – першому заступнику начальника Красноріченської селищної військової адміністрації.

Ще до початку голосування в «лнр» окреслили показник явки; під час дострокового волевиявлення голосів зібрано більше, ніж наявного на окупованих у 2022 році територіях; до Новолюбівки та Невського доправили продукти та паливо

«З артилерії, гранатометів та танків росіяни відкривали вогонь на лінії зіткнення на Луганщині минулої доби. Ними здійснено майже 100 обстрілів. Інтенсивність ведення вогню дуже висока. Окупанти поцілили по Невському та Білогорівці. Тим не менш, до звільнених населених пунктів, зокрема, до Невського та Новолюбівки, привезли продукти харчування та паливо. До Греківки та Макіївки – компактні набори для швидкого ремонту та хліб», – поінформував Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.