Архів новин

29 марта 2024

Має стати обов’язково спільним завданням, щоб екологічних катастроф більше не було у нашій Європі – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Провів сьогодні Ставку – багато в чому саме за наслідками російських ударів минулої ночі та цими тижнями. Основна мішень для ворога зараз у ракетному терорі – це енергетика, різні частини нашої енергосистеми. Продумані підлі російські удари, зокрема по гідроенергетиці.

Мешканцям деокупованих населених пунктів доставили хліб

Поліцейські ГУНП в Луганській області, які несуть службу вздовж лінії зіткнення, протягом двох днів забезпечили жителів Невського, Греківки, Макіївки та Новолюбівки хлібом, який передала Красноріченська територіальна громада.

Як оскаржити рішення МСЕК

Якщо ви не згодні з рішенням медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), є можливість його оскаржити.

Для цього необхідно звернутися з письмовою заявою до тієї ж самої або до центральної чи обласної комісії.

Детальніше, як це зробити, – дивіться інфографіку.

У громадах області діють 22 програми для підтримки ветеранів та членів їхніх сімей

Сьогодні, 29 березня, в облдержадміністрації відбувся брифінг для представників військових адміністрацій населених пунктів Луганщини, районних військових адміністрацій та ЗМІ. 

В. о. директора Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Андрій Зайцев поінформував учасників заходу про ініціативи Міністерства у справах ветеранів України та Міжнародної організації з міграції у галузі соціальної реінтеграції ветеранів в Україні та презентував підсумковий аналітичний звіт, а також інші матеріали для розповсюдження у гуманітарних хабах Луганщини. 

У Рівному можна отримати допомогу лікарів з Біловодська

КНП «Біловодський центр первинної медико-санітарної допомоги» надає послуги в Рівному.

Амбулаторія закладу розташована в приміщенні, оснащеному медичним обладнанням та матеріалами відповідно до нормативів МОЗ. 

Також там встановлені інформаційні таблички зі шрифтом Брайля, додаткові поручні для санвузла та впроваджено ще низку відповідних заходів. 

Приймають два сімейних лікаря та терапевт. В них можна одержати медичні препарати та вироби.

Адреса закладу: м. Рівне, вул. Дворецька, 48.

Телефон: 063-336-26-83.

Реєструйтеся до участі у освітньо-професійному курсі «Державотворець: Дії заради змін»

Національна програма «Державотворець» сприяє створенню системи особистісного та професійного розвитку молоді в Україні віком від 18 до 35 років, відповідального лідерства та підвищення рівня громадянської активності молоді.

У минулі роки випускниками програми стали сотні молодих людей з різних регіонів України, що вже створили проактивну всеукраїнську спільноту.

12 тіл оборонців, що воювали на Луганському напрямку повернули до України

 

Про це повідомили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Полеглих повернули завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з Об’єднаним центром СБУ, МВС України, Секретаріатом уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин, ЗС України (ЦУ ЦВС), ГУ ДСНС України, іншими представниками структур Сектору безпеки та оборони України.

Молоді з Луганщини розповіли про шкідливий вплив синтетичних наркотиків

Відповідний тренінг-семінар організовано для студентів Навчально-наукового інституту охорони здоров’я і спорту ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».

До заходу долучилися здобувачі першого бакалаврського рівня вищої освіти спеціальностей «Фізична культура і спорт», «Фізична терапія, ерготерапія», «Середня освіта. Фізична культура» та «Соціальна робота».

Цьогоріч понад 1,1 млн гривень допомоги виплачено Захисникам України з Рубіжного

Ще 14 жителів громади, які беруть участь у заходах, спрямованих на безпеку та інтереси держави, отримали фінансову допомогу з місцевого бюджету в розмірі 30 тисяч гривень кожен.

Її нараховано за Програмою надання грошової допомоги «Громада - Захисникам і Захисницям».

Від початку року вже 37 Захисників та Захисниць Рубіжанської громади одержали відповідну грошову допомогу на загальну суму 1 мільйон 110 тисяч гривень.

Реалізація Програми триває протягом 2024 року.

Консультації за телефонами: 
- 050 948 79 25;
- 066 263 48 71; 
- 050 166 52 22. 

В «лнр» окупанти «націоналізуватимуть» порожні квартири, у Рубіжному відбирають приміщення підприємців, до звільнених Невського та Новолюбівки завезли хліб

«Територія навколо Невського вчора зазнала чисельних артилерійських обстрілів. Також росіяни вдарили по селу з авіації. Тим не менш, до цього населеного пункту, а також до Новолюбівки, удень вдалося привезти тижневий запах хліба. Його роздали кожному жителю. Також луганські поліцейські задокументували черговий воєнний злочин окупантів в Невському – ще один зруйнований будинок», – зазначив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Бойові дії, як і напередодні, точилися в районі Білогорівки – там відбито чергову навалу росіян.