Прес-центр29 березня 2024, 08:03

В «лнр» окупанти «націоналізуватимуть» порожні квартири, у Рубіжному відбирають приміщення підприємців, до звільнених Невського та Новолюбівки завезли хліб

«Територія навколо Невського вчора зазнала чисельних артилерійських обстрілів. Також росіяни вдарили по селу з авіації. Тим не менш, до цього населеного пункту, а також до Новолюбівки, удень вдалося привезти тижневий запах хліба. Його роздали кожному жителю. Також луганські поліцейські задокументували черговий воєнний злочин окупантів в Невському – ще один зруйнований будинок», – зазначив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Бойові дії, як і напередодні, точилися в районі Білогорівки – там відбито чергову навалу росіян. 

У так званій «лнр» ухвалили «закон», який передбачає виявлення, використання і позбавлення права власності житлових приміщень, в яких не з’являються господарі. Окупанти збираються націоналізувати такі квартири та приватні будинки по всій території, захопленій з 2014 року.

Упродовж 10 діб з моменту виявлення такого житла уповноважений орган розміщуватиме відповідне оголошення на своєму ресурсі в Інтернеті та на під’їздах або парканах будинків. Відтоді господарям надаватимуться 30 діб для підтвердження права власності. 

Тим часом окупаційна адміністрація Рубіжного почала інвентаризацію об’єктів соціальної інфраструктури – будівель, споруд та приміщень фінансових організацій, банків, аптек, торговельних підприємств, магазинів.

У разі відсутності господаря або орендаря складатимуть акти про неможливість встановлення власників об’єктів нерухомості та заноситимуть до окупаційного єдиного реєстру безхазяйного майна. У подальшому – визнаватимуть право муніципальної власності на ці об’єкти. Тобто – націоналізуватимуть.