Архів новин

24 марта 2024

За цей тиждень російські терористи застосували майже 190 ракет, близько 140 «шахедів» і майже 700 керованих авіабомб – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Перше – вдячність нашим захисникам неба. Усім воїнам мобільних вогневих груп, нашої авіації, ППО Сухопутних військ, усім фахівцям нашої РЕБ. Дякую за кожну збиту ракету, за кожен збитий «шахед».

Звичайно, наш повітряний щит потребує значного посилення. Ми працюємо над цим з усіма партнерами, чиї рішення можуть змінити характер цієї війни та убезпечити наші міста й села від терору. Але вже зараз принаймні частину ракет і більшість «шахедів» наші воїни збивають.

У понеділок переселенці з Луганської області у Дніпрі можуть проконсультуватися у сімейного лікаря

Щопонеділка та щоп’ятниці у місцевому хабі Кремінської громади відвідувачів безкоштовно консультує сімейний лікар Щастинського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Стосовно пенсійного забезпечення, субсидій і пільг проконсультують луганчан в понеділок в Ірпені

25 березня з 10:00 до 11:00 для наших ВПО буде проведено онлайн консультування представником ГУ ПФУ в Луганській області.

Звертайтеся до хабу Лозно-Олександрівської громади.

Адреса: Київська область, м. Ірпінь, вул. 74-ї Стрілецької дивізії, буд. 1.

НМТ-2024: відтепер зареєструватися можна через "Дію"

Відтепер охочі зареєструватися для участі в НМТ під час створення персонального кабінету мають змогу скористатися мобільним застосунком Дія. Для цього достатньо мати ID-картку або закордонний паспорт у Дії.

Ця опція стала доступною завдяки спільним зусиллям команди IT-фахівців Українського центру оцінювання якості освіти та команди Дії.

Люди з туберкульозом можуть лікуватися в лікарні або вдома під наглядом лікаря — амбулаторно

Більшість лікується амбулаторно з першого дня хвороби. Це ефективно й безпечно для навколишніх, якщо так визначив лікар.

Запідозрити туберкульоз можна за симптомами та/або за результатами радіологічного обстеження органів грудної клітки. У деяких випадках у пацієнта беруть мокротиння чи інші біологічні рідини для молекулярно-генетичного дослідження. Цей аналіз також визначає чутливість бактерій до антибіотиків, що допомагає підібрати ефективне лікування.

У шелтері в Дніпрі організували весняну програму для маленьких луганчан

Під час заходу заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська перевірила умови проживання в цьому шелтері для переселенців.

Їй  також розповіли про нові можливості, що створюють там для наших ВПО.

Безпосередньо на громадському просторі шелтеру переселенців в Дніпрі відбулося відкриття весняно-літнього сезону.

Свято під назвою «Щаслива родина - щаслива країна» зібрало більше 100 дітей ВПО з Луганщини та Донеччини. 

Артем Лисогор про події на Луганщині (відео)

Артем Лисогор про події на Луганщині:

-    окупанти дещо менше б’ють керованими авіаційними бомбами. Водночас не вщухають обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії;

-    росіяни активно використовують FPV-дрони;

-    не припиняються їхні наземні атаки. Зокрема, на Білогорівку. Загарбники намагаються витіснити наших хлопців з займаних позицій;

-    авіацію противник застосовує по всій лінії нашої відповідальності;

У Луганську померла жінка через запізнення «швидкої» на три години, у Сєвєродонецьку черга до пенсійного фонду розподілена на два наступні тижні, березневі пенсії видали жителям звільненої Макіївки

«Люди з деокупованих сіл постійно звертаються з різними проблемами. Їх вирішенню сприяє представник військової адміністрації, який перебуває на місці. Так, жінці з Макіївки настав час відновити платіжну карту. Їй допомогли дістатися Слов’янська, де безпосередньо в банківській установі вона змогла отримати нову. А ще трьох літніх мешканців села відвезли до найближчого відділення «Укрпошти» – там їм виплатили поточні пенсії. Організували й повернення селян додому», – наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.