Прес-центр24 березня 2024, 08:03

У Луганську померла жінка через запізнення «швидкої» на три години, у Сєвєродонецьку черга до пенсійного фонду розподілена на два наступні тижні, березневі пенсії видали жителям звільненої Макіївки

«Люди з деокупованих сіл постійно звертаються з різними проблемами. Їх вирішенню сприяє представник військової адміністрації, який перебуває на місці. Так, жінці з Макіївки настав час відновити платіжну карту. Їй допомогли дістатися Слов’янська, де безпосередньо в банківській установі вона змогла отримати нову. А ще трьох літніх мешканців села відвезли до найближчого відділення «Укрпошти» – там їм виплатили поточні пенсії. Організували й повернення селян додому», – наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор. 

Основні атакуючі зусилля ворог кинув на Білогорівку, де до підтримки штурму долучилася авіація. Усі спроби противника відбито.

Обстрілів з боку окупантів зазнали Макіївка та Невське.

Колаборанти з так званої «лнр» неодноразово хизувалися буцімто наданими росією новими автомобілями екстреної медичної допомоги. Сюжети для ТБ зняли, новини видали, а проблема з викликом швидкої залишається навіть в Луганську.

На відміну від прифронтових міст, там лікарів можна викликати, не виходячи з квартири і скориставшись мобільним телефоном. Проте, це не пришвидшує надання допомоги. 

На минулому тижні стало зле жінці з Ювілейного, який має власну підстанцію швидкої. Але автівка з медиками приїхала лише за три години, коли серце луганчанки зупинилося. Пояснили тим, що чергувала лише одна бригада.

Приблизно на такому ж низькому рівні в окупації організована і робота соціальних структур. У Сєвєродонецьку місцеві жителі записуються до пенсійного фонду на два тижні наперед. Головне – дочекатися і не спізнитися, аби тебе не витиснули з місця в черзі. Бо наступна можливість з’явиться знову щонайменше за 14 діб.