Архів новин

14 марта 2024

У п’ятницю представники ПФУ Луганщини проконсультують у Києві

15 березня відбудеться прийом з пенсійних питань внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону співробітниками ГУ ПФУ в Луганській області.

Звертайтеся з 10:00 по 15:00 до хабу Гірської громади.

Адреса: м. Київ, вул. Мала Житомирська, буд. 16/3 (метро «Майдан Незалежності»).

Ветерани та їхні родини можуть отримати 1,5 млн грн гривень на відкриття та розвиток бізнесу

6 березня Український ветеранський фонд Мінветеранів почав відбір заявок на програму фінансування ветеранського бізнесу “Варто почати власну справу”.

За умовами конкурсу, на започаткування чи розвиток власної справи можна отримати від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень.

З простреленою ногою знешкодив ворога. Геннадію Тамулевичу з Луганщини ампутували кінцівку, але зараз він вчиться знову бігати у Національному реабілітаційному центрі «Незламні».

 

Геннадію – 25 років. Ногу втратив в бою на Запорізькому напрямку. Після протезування продовжив військову службу. А тепер повернувся до Центру заради мрії – знову бігати.

Стати професійним військовим хлопець вирішив ще у 2014 році, - тоді російські війська окупували його рідний Первомайськ. Тож після школи юнак вступив до Одеської військової академії.

Повномасштабну війну Геннадій зустрів під Києвом, вже як офіцер та командир групи. Обороняв столицю у перші тижні вторгнення. 

«Годівнички для пернатих друзів» – семеро маленьких луганчан стали переможцями фотоконкурсу

Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів облдержадміністрації підбив підсумки фотоконкурсу «Годівнички для пернатих друзів».

Гірській громаді надали два потужних генератори

Від Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Гірська міська військова адміністрація одержала генератори потужністю 37 кВт та 60 кВт.

Вони стануть у нагоді при відбудові територіальної громади після деокупації для резервного живлення об’єктів критичної інфраструктури.

Стартувала реєстрація на НМТ-2024

Відсьогодні розпочинається реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті (НМТ).  Триватиме вона до 11 квітня включно. 

Цьогоріч Український центр оцінювання якості освіти проводить реєстрацію в безпаперовій формі.

Важкоатлетка з Луганщини Ангеліна Селіванова перемогла в чемпіонаті України

Із 12 по 15 березня Луцьк приймає чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 17 років.

Луганську область у змаганнях представляють Ангеліна Селіванова та Сергій Котелевський.

Так, Ангеліна Селіванова вже виборола титул чемпіонки України.

Її результати: в ривку - 72 кг, 74 кг, 76 кг; в поштовху - 91 кг, 94 кг, 96 кг; в сумі двоборства - 172 кг.

Також Ангеліна виконала норматив майстра спорту України.

Підготували спортсменку Марія та Костянтин Селіванови. 

Вітаємо!

Лікар-інфекціоніст зі Сватового прийматиме 15 березня в Броварах

15 березня на базі хабу при Сватівській громаді в м. Бровари заплановано консультування лікарем сімейної практики, лікарем-інфекціоністом КНП «Сватівська багатопрофільна лікарня».

Попередній запис за номером телефону: 093 803 52 73.

Адреса: м. Бровари, вул. Героїв України, 30.

Луганщина – батьківщина добровольців

Війна прийшла на нашу землю набагато раніше, ніж 24 лютого 2022 року. Окупація росіянами наших міст розпочалася під грім залпів на Інститутській взимку 2014 року і тривала протягом восьми років, поки не настав етап, коли росія скинула маску «неучасника» війни. Замість своїх «проксі» вони вступили у відкрите протистояння з усією українською нацією.

На цей час на Луганщині вже було сформовано український патріотичних рух, який зі зброєю у руках захищав країну під час АТО/ООС та продовжив нести свою службу в умовах повномасштабної війни з рф. 

Артем Лисогор про події на Луганщині – 14 березня, ранок (відео)

Артем Лисогор про події на Луганщині – 14 березня, ранок:

-    ворог постійно штурмує позиції українських військ на Луганщині – позавчора на нашому напрямку знищено два танки та чотири БМП противника;

-    росіяни застосовують багато керованих авіаційних бомб та обстрілюють, переважно, з мінометів;

-    у Невському вчора пролунало чотири вибухи;

-    в одному з населених пунктів окупованої Луганщини побудинковий обхід під час виборів здійснювали дві жінки у супроводі п’ятьох військових рф;

-    у Рубіжному голоси за путіна збирали на маршрутці;

У День українського добровольця згадуємо Темура Юлдашева

У День українського добровольця ми згадуємо луганчан, які змінили звичне життя на піксель та автомат і стали на захист Батьківщини за покликом серця.

Одним із перших луганських добровольців був Темур Юлдашев. Професійний пауерліфтер, тренував спортсменів - але замість міжнародних арен обрав вірність присязі правоохоронця та боровся з колаборантами в палаючому Луганську.

Коли виходив з окупованого бойовиками міста разом з 30 побратимами - добровільно здався в полон, аби врятувати хлопців свого підрозділу. Там провів 35 діб.

У Рубіжному голоси виборців збирають на маршрутці, окупанти обрали 100 дітей із захоплених територій для навчання керувати дронами, у Невському пролунало чотири вибухи

«Село, де ще залишаються десятки людей, знов потрапило під ворожий обстріл. На околицях Невського зафіксовано чотири вибухи. Тим не менш, туди, а також до Новолюбівки, вчора вдалося проїхати і роздати місцевим хліб, продукти харчування та медикаменти», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Минулої доби росіяни атакували і на Куп’янщині, і на Лиманщині, – зазначив Артем Лисогор. 

Зокрема, бойові зіткнення відбулися поблизу Стельмахівки та Білогорівки. Українські воїни тримають на цих ділянках оборону.