Архів новин

07 марта 2024

У час російської агресії кожен бачить, наскільки важливо підтримувати альянси, зміцнювати власну безпеку та дбати про безпеку сусідів – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Кілька підсумків за цей день.

Провів нараду з керівником Служби зовнішньої розвідки щодо поточних загроз і деяких чутливих напрямків нашої міжнародної роботи. Я вдячний усім у світі, хто допомагає Україні з правильним фокусуванням уваги нашої держави.

Поліцейські привезли в деокуповані села Луганщини хліб

148 буханок свіжого хліба вони доставили жителям Невського, Макіївки та Новолюбівки.

Під час перебування у населених пунктах копам також вдалося здійснити огляд зруйнованого внаслідок ворожого обстрілу будинку та зафіксувати воєнні злочини окупантів.

Крім того, поліцейські Луганщини розгорнули супутниковий зв’язок Starlink, тож місцеві мешканці змогли зателефонувати своїм рідним.

Брифінг Артема Лисогора під час поїздки на Кіровоградщину

«Із початком війни багато наших прийомних родин було евакуйовано, зокрема, й за кордон. Наразі ми їх повертаємо. Адже, якщо ми їх втратимо, то для кого ми відвойовуємо нашу землю? Створюємо для цього необхідні умови. Як і для громадян інших пільгових категорій. Для мене було особистою перемогою, коли  цього року 18 дітей з окупованої Луганщини вступили до українських вишів», - Артем Лисогор під час брифінгу для ЗМІ.

Відео за посиланням: https://youtu.be/tJGQSOw0Abc?si=zzUWRuCVWPRI0hQU

 

ВПО: що пропонує служба зайнятості?

Із 1 березня 2024 року змінився порядок призначення соціальної допомоги людям зі статусом ВПО. Уряд ухвалив рішення, яке стосується ключових інструментів підтримки внутрішньо переміщених осіб та малозабезпечених сімей.

У релокованому Луганському державному медичному університеті розробляють стратегію розвитку

Раніше заклад звернувся до Мінреінтеграції з проханням запобігти його об’єднанню з іншими закладами ВНЗ та надати можливість працювати автономно.

Ми підтримали позицію закладу, адже після деокупації Луганщина потребуватиме кваліфікованих медиків, які будуть готові повертатися до регіону. 

За результатами проведеної раніше наради під головуванням Віцепрем’єрки МОН та МОЗ спільно з керівництвом і науково-педагогічним колективом університету було доручено розробити Стратегію розвитку закладу строком на 3 роки. А також План її реалізації.

У п’ятницю звертайтеся до пенсійників Луганщини в Києві

8 березня з 10:00 по 15:00 відбудеться прийом наших переселенців представниками ГУ ПФУ в Луганській області. 

Звертайтеся для отримання консультацій до хабу Нижньодуванської громади.

Адреса: м. Київ, вул. Поліська, буд. 14 (метро «Червоний хутір»).

Протягом тижня більше 600 луганчан звернулися по допомогу до хабів при громадах Сватівщини

Так, 39 родин з Луганщини отримали продукти харчування в хабі  Сватівської громади в Броварах. Також вони записалися на прийом до медичного працівника та юриста, бажаючі скористалися послугами перукаря.

У гуманітарному осередку Білокуракинської громади в Житомирі  надавав роз’яснення юрист БФ «Право на захист», працювали перукар та психолог. 

До адміністратора ЦНАПу та сімейного лікаря зверталися переселенці Лозно-Олекандрівського хабу в Ірпені. 160 родин ВПО одержали там гуманітарну допомогу. 

Як пенсіонер може ознайомитись з рішенням про проходження відеоідентифікації

Пенсіонера або його законного представника чи помічника повідомляють про результат відеоідентифікації електронною поштою. 

Крім того, пенсіонеру, який зазначив у заяві свій індивідуальний податковий номер, результати проходження ідентифікації надсилаються в особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua в розділ “Мої звернення”.

13 мільйонів гривень передбачено у бюджеті Рубіжанської громади на надання ВПО грошової допомоги

У 2023 році, відповідно до програми надання одноразової грошової допомоги, жителі громади отримали 12 430 000 гривень з місцевого бюджету. 

Цьогоріч на відповідні виплати передбачено 13 000 000 гривень.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 7 березня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 7 березня, ранок:

-    керівникам державних установ так званої «лнр» наказано забезпечити явку всіх співробітників на березневі вибори;

-    працівникам підприємств обіцяють премії за участь у цих виборах;

-    у населених пунктах окупованої Луганщини, де залишилося до 100 осіб, до виборчих списків включено по тисячу людей. Тобто, окупанти штучно завищують явку в декілька разів;

-    серед членів комісій – працівники тих самих державних установ. У разі відмови чоловіками загрожує мобілізація, жінкам – звільнення;

Шелтер для ВПО з Луганщини облаштовують на Кіровоградщині

В рамках робочої поїздки на Кіровоградщину очільник Луганщини Артем Лисогор ознайомився із ходом ремонту приміщень ще одного МТП для переселенців з нашого регіону, яке створює Лисичанська громада.

Жителям звільненого Невського допомогли відновити документи, окупаційна влада Троїцького району підтвердила постійну примусову мобілізацію місцевих, в багатьох студентів в Луганську відсутній паспорт рф

«Двоє жителів Невського звернулися стосовно відновлення документів. Відповідні питання регулярно вирішуються Красноріченською військовою адміністрацією щодо евакуйованих жителів громади. Допомогли й тим, хто ще залишається в селі. Довезли їх до найближчого працюючого поряд з лінією фронту відділу ДРАЦС, а по завершенні – в зворотному напрямку. Виїжджати з рідних домівок, попри небезпеку, вони поки не хочуть», – зазначив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Також учора до Новолюбівки та Невського доставили тижневий запас хліба.