Архів новин

10 марта 2024

Більше систем ППО та засобів ураження російської авіації означає ближчий мир – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Кілька важливих речей за цей день і за ці тижні.

Передусім – наші захисники неба.

Хочу зараз відзначити всіх українських воїнів, які щодня і щоночі захищають наше небо. Тільки за одну ніч на цю неділю їм вдалося збити 35 «шахедів». Загалом від початку березня російські терористи застосували проти України вже 175 таких убивчих дронів. На щастя, 151 із них були збиті нашими воїнами. І це – дуже важливий результат. Так, не всі. Так, є влучання. На жаль, є втрати. Є жертви. Але вдається й рятувати наших людей.

Більше 1,6 тисяч ВПО звернулися до хабу у Вінниці в лютому

Там видано 1609 продуктових наборів.

Луганчани також мали змогу скористатися послугою перукаря, проконсультуватися з приводу оформлення документів на зруйновану нерухомість та з інших правових питань.

Допомогу переселенцям надавали представники центру зайнятості та ПФУ.

Консультацію сімейного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» м. Рубіжне отримали 154 особи, ще 196 - телефоном.

Як призначається та виплачується одноразова грошова допомога у разі загибелі або інвалідності Захисників і Захисниць

Урядом  спрощено подання заяви на призначення одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) чи інвалідності деяких категорій осіб відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Відповідно до змін до постанови КМУ №336 наразі подавати до Мінветеранів заяву на призначення ОГД можна не лише у паперовій, а й в електронній формі, в тому числі через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП).

12 березня у Вінниці можна буде звернутися до пенсійників Луганщини

12 березня з 9:00 до 11:00 спеціаліст Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області проведе черговий онлайн прийом мешканців нашого регіону.

Із питаннями щодо отримання субсидій, пільг, страхових та пенсійних виплат звертайтеся до хабу Рубіжанської громади в Вінниці.

Адреса: вул. Праведників світу, 43 б.

Впродовж місяця 641 повідомлення про зруйновану нерухомість подали жителі Луганщини

Мешканці області подали вже 44 111 інформаційних повідомлень про пошкоджене або знищене росіянами нерухоме майно. 

Найчастіше зверталися жителі громад Сєвєродонецького району – 40 274 (91,3 %).

Військовими адміністраціями територіальних громад опрацьовано 41 940 таких повідомлень. Це становить 95,1 %.

Зокрема, за минулий місяць – 710. 

Із них 31 477 ІП прив’язані до об’єктів Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації.

Допомогою ще на понад 900 тисяч гривень Лисичанська громада підтримала українських військовослужбовців

25 мешканцям Лисичанської громади, які беруть (брали) безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України, призначена грошова допомога по 20 тисяч гривень кожному.

15 військовослужбовцям, які під час повномасштабного вторгнення отримали поранення (контузії, травми, каліцтва) пов’язані з захистом Батьківщини, надано по 25 тисяч гривень.

Як підняти явку – побудинкові агітатори в «лнр» ніби «обробили» піти на вибори 92 % осіб, в Рубіжному окупанти посилили обшуки на блокпостах, Невське піддалося обстрілам ворога

«Протягом суботи росіяни намагалися просунутися південніше Невського – в районі Тернів. Там наші військові стримують усі атакувальні спроби противника. Безпосередньо Невське зазнало артилерійських обстрілів.

Авіаційних ударів окупанти завдали по Білогорівці та Серебрянському лісу. Більш спокійніше минула доба на Куп’янському напрямку», – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.
20 діб понад 2 600 членів дільничних виборчих комісій так званої «лнр» проводили агітацію за провладного кандидата у президенти рф, проводячи побудинкові обходи.