Прес-центр10 березня 2024, 08:03

Як підняти явку – побудинкові агітатори в «лнр» ніби «обробили» піти на вибори 92 % осіб, в Рубіжному окупанти посилили обшуки на блокпостах, Невське піддалося обстрілам ворога

«Протягом суботи росіяни намагалися просунутися південніше Невського – в районі Тернів. Там наші військові стримують усі атакувальні спроби противника. Безпосередньо Невське зазнало артилерійських обстрілів.

Авіаційних ударів окупанти завдали по Білогорівці та Серебрянському лісу. Більш спокійніше минула доба на Куп’янському напрямку», – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.
20 діб понад 2 600 членів дільничних виборчих комісій так званої «лнр» проводили агітацію за провладного кандидата у президенти рф, проводячи побудинкові обходи.

За підсумками, у місцевому окупаційному виборчкомі повідомили, що 92,4 % населення, завдяки цим та іншим заходам, начебто вмовили взяти участь в голосуванні.

Запевняють, що роботою з громадянами ніби було охоплено понад 94 % від загальної кількості домогосподарств на території «лнр». Якимось чином встигли. Обґрунтування для завищення явки підготували.

Дісталися навіть тих населених пунктиків, де не можна організувати голосування на дільницях через складу логістику.

Як й у Сєвєродонецьку, у сусідньому Рубіжному у зв’язку з виборами посилили перевірки на блокпостах. Зокрема, під час в’їзду або виїзду. Особисті дані людей уточнюють за списками. Чоловіки піддаються більш ретельному огляду, бо вони загарбникам знадобляться одразу після голосування.