Архів новин

02 марта 2024

Затягування з постачанням зброї для України та ППО для захисту наших людей призводить до втрат життів – звернення Президента Володимира Зеленського

Дорогі українці, українки!

Увесь день в Одесі тривала рятувальна операція на місці влучання російського «шахеда». Зараз ДСНС, поліція та інші служби продовжують працювати – є інформація про людей під завалами. Це був звичайний житловий будинок – один із багатьох, які зруйнували російські нелюди.

Станом на цей час відомо про сім загиблих, серед них дві дитини. Немовля – чотири місяці, його звали Тимофій. Та хлопчик – Марк, ще трьох років дитині не виповнилось. Мої співчуття всім рідним, близьким.

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля долучився до реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською

Уповноважена з питань впровадження в регіоні програми ментального здоров’я «Ти як?», заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська та регіональна координаторка цього проєкту Інна Сазонова  взяли участь у тренінгу за темою «Розвиток навичок стресостійкості та резильентності у ВПО в ситуаціях життєвих змін».

Збільшено розмір та строки надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО

Рішенням Кабміну збільшили строки і розміри надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО та внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю.

Тож, загальну тривалість надання компенсації збільшено:
- до 3 місяців – за працевлаштування ВПО;
- до 6 місяців – за працевлаштування ВПО з числа осіб з інвалідністю.

Розмір компенсації залежить від розміру мінімальної заробітної плати, яка з 1 січня 2024 року зросла до 7100 грн, а з 1 квітня 2024 року становитиме 8 000 грн.

За кожен день нашої безпеки ви ризикуєте життям, – Артем Лисогор нагородив військових стрілецького батальйону обласними відзнаками

Розташування бійців 416-го окремого стрілецького батальйону 142-ї окремої піхотної бригади відвідав сьогодні, 2 березня, очільник Луганщини Артем Лисогор.

«Близько року тому в кожному регіоні країни почали формуватися стрілецькі батальйони. Увесь цей час ви стримуєте ворога, ризикуючи життям – заради нашого спокою в тилу. Дякую вам від жителів Луганщини, які в евакуації можуть почувати себе в безпеці. Скорішої нам Перемоги: повернення військових у сім’ї, а цивільних переселенців – у рідні міста та села», – наголосив Артем Лисогор.

Вчителі математики, початкової школи, української мови та літератури з Луганщини запрошуються для участі в тренінгах «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат»

Громадська спілка «Освіторія» у партнерстві з Міністерством освіти і науки України за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та за кошти Глобального партнерства заради освіти (GPE) організовує та впроваджує Національну програму з навчання вчителів інструментам та методикам вимірювання та подолання освітніх втрат.

Звільнені з полону креміняни-військовослужбовці зможуть отримати допомогу з місцевого бюджету

До відповідної програми Кремінської міської військової адміністрації запропоновано внести зміни, доповнивши її пунктом про те, що право на матеріальну допомогу матимуть військовослужбовці з числа мешканців громади, звільнені з полону.

Крім того, за цією програмою наприкінці лютого надано матеріальну допомогу ще 23 жителям громади на загальну суму 342 000 гривень. 

Це два працівники ДСНС, дві сім’ї загиблих військовослужбовців, два військовослужбовці, які беруть безпосередню участь у бойових діях.

Прозорість і підзвітність: до НАЗК направлено інформацію про порушників правил декларування доходів

За дорученням Артема Лисогора, керівника робочої групи «Прозорість та підзвітність», завершено перевірку додержання посадовими особами правил подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2022-2023 роки.

Сєвєродончанина Олександра Ушакова поховали на Буковині

Олександр загинув на Куп‘янському напрямку 29 жовтня 2023 року, віддавши своє життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави.

Він пішов захищати свою домівку добровольцем. Олександ не міг спокійно спостерігати, як російські загарбники нищать його рідну землю. 

Рішуче виконував обовʼязки перед Батьківщиною у лавах ЗСУ, був прикладом для побратимів.

Прощальна церемонія та поховання відбулися 26 лютого 2024 року на Буковині, де сьогодні проживає родина полеглого Героя.

В «лнр» збільшать тарифи на комуналку до рівня російських, у людей з інвалідністю окупанти збирають заяви для голосування на дому та водночас підлаштовують під них виборчі дільниці, до Невського та Новолюбівки доправили ліки, продукти та гігієну

«Наступи на Білогорівку продовжуються. Противник намагається йти уперед, маючи підтримку авіації. Українські бійці тримають там оборону, – зазначив Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації. – Під щоденними обстрілами перебувають прифронтові села. Учора – Макіївка та Невське.