Прес-центр2 березня 2024, 16:03

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля долучився до реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською

Уповноважена з питань впровадження в регіоні програми ментального здоров’я «Ти як?», заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська та регіональна координаторка цього проєкту Інна Сазонова  взяли участь у тренінгу за темою «Розвиток навичок стресостійкості та резильентності у ВПО в ситуаціях життєвих змін».

Семінар-навчання для переселенців у Координаційному центрі з підтримки ВПО  Сватівської МВА у м. Бровари провела  завідувачка кафедри психології та соціології факультету здоров’я людини СНУ імені Володимира Даля, доктор психологічних наук Юлія Бохонкова та  студенти спеціальності «Психологія» Прохор Луценко, Дар’я Рахманова та Надія Ромас. 

Навички боротьби зі стресом опановували 35 осіб з числа ВПО та співробітники Координаційного центру. 

Вони навчались методам регулювання емоційних станів та психологічного відновлення, знімали напругу в тілі, підіймали сумний настрій, відволікались від поганих думок та покращували своє самопочуття через арт-терапію. 

«Такі тренінги – це й психологічна підтримка людей, які оговтуються від наслідків війни, і практика для майбутніх фахівців-психологів, яким доведеться першочергово працювати саме з цією категорією. Тому співробітництво з університетом будемо тільки розвивати. Навчання з підтримки ментального здоров’я будуть проведені також в інших регіонах, де мешкають луганчани», - прокоментувала перспективу проекту Катерина Безгинська.