Прес-центр29 березня 2024, 15:03

У громадах області діють 22 програми для підтримки ветеранів та членів їхніх сімей

Сьогодні, 29 березня, в облдержадміністрації відбувся брифінг для представників військових адміністрацій населених пунктів Луганщини, районних військових адміністрацій та ЗМІ. 

В. о. директора Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Андрій Зайцев поінформував учасників заходу про ініціативи Міністерства у справах ветеранів України та Міжнародної організації з міграції у галузі соціальної реінтеграції ветеранів в Україні та презентував підсумковий аналітичний звіт, а також інші матеріали для розповсюдження у гуманітарних хабах Луганщини. 

Згадані матеріали містять соціологічні та емпіричні дослідження проблематики у ветеранському середовищі. 

«Вони можуть слугувати певним дороговказом на місцевому рівні у впровадженні засад державної ветеранської політики на рівні громад, адже саме там вирішується основна маса проблем ветеранів», – зазначив Андрій Зайцев.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук розповіла про соціальні аспекти ветеранської політики. 

За її інформацією, у громадах області діють 22 програми для підтримки ветеранів та членів їхніх сімей на загальну суму понад 29 мільйонів гривень. 

До заходів програм включено літній відпочинок дітей, надання матеріальної допомоги, психологічна підтримка.

Також вона запропонувала провести спільний тренінг для співробітників місцевих військових адміністрацій щодо оволодіння навичками соціально-психологічної взаємодії з ветеранами. 

Акцент у реалізації політики робиться на інклюзивності ветеранів, як уразливої категорії населення. Крім того, має приділятись значна увага підтримці ветеранських організацій, які можуть відігравати важливу роль у забезпеченні тієї самої інклюзивності.