Прес-центр29 березня 2024, 11:03

Молоді з Луганщини розповіли про шкідливий вплив синтетичних наркотиків

Відповідний тренінг-семінар організовано для студентів Навчально-наукового інституту охорони здоров’я і спорту ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».

До заходу долучилися здобувачі першого бакалаврського рівня вищої освіти спеціальностей «Фізична культура і спорт», «Фізична терапія, ерготерапія», «Середня освіта. Фізична культура» та «Соціальна робота».

Тематичний тренінг організовано за ініціативи уповноваженої з питань впровадження в регіоні програми ментального здоров’я «Ти як?» Департаментом охорони здоров’я та управлінням молоді та спорту облдержадміністрації.

Як зазначив генеральний директора КНП ЛОР «Центр психічного здоров'я» професор Микола Овчаренко, на сьогодні проблема наркозалежності в Україні набула загрозливого характеру і суттєво впливає на показники «надлишкової смертності». Ситуація поглиблюється й через вплив російської агресії.

Тож надзвичайно важливим напрямом діяльності всіх державних інституцій, і перш за все, закладів охорони здоров'я є впровадження сучасних технологій первинної профілактики попередження розповсюдженості залежностей від психоактивних речовин, особливо серед молоді.

Крім того, у кожної молодої людини необхідно сформувати «контрадиктивний імунітет», тобто, усвідомлене переконання ні за яких обставин не вживати наркотичних речовин.

Слухачі також були поінформовані про особливості впливу на психічну і соматичну сферу різних груп наркотичних речовин, про всі негативні наслідки для здоров'я і для життя.

#тияк