Прес-центр23 березня 2024, 08:03

Жителям прифронтових сіл виплачені пенсії, окупанти змушують дітей-сиріт вступати до підпорядкованих слідчому комітету рф закладів освіти, для чоловіків в «лнр» анулюють діючі відтермінування від мобілізації

«Літні жителі деокупованих населених пунктів Луганщини, які поки не погодилися на евакуацію, регулярно отримують пенсії. Для цього людям допомагають дістатися найближчого до лінії фронту працюючого відділення «Укрпошти» на Донеччині, після чого відвозять додому. Учора відповідні виплати надані ще трьом жителям Невського, – поінформував начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. –  До сусідніх Макіївки та Греківки привезли хліб. Мешканцям інших звільнених сіл допомогу роздали напередодні».  

Щодо ситуації на лінії бойового зіткнення, очільник Луганщини доповів – минулої доби росіяни вели вогонь з артилерії, мінометів, гранатометів, танків та стрілецької зброї. 

Ворожих обстрілів зазнали Макіївка, Невське та Білогорівка.

Атакували окупанти в бік Білогорівки. Вони мали на цій ділянці фронту підтримку авіації.

Представники слідчого комітету рф проводять бесіди зі співробітниками будинків-інтернатів та їхніми вихованцями у так званій «лнр», агітуючи підлітків вступати на навчання до відповідних закладів. 

Обіцяють подальше розподілення у різні регіони росії. Готують працювати в «системі» з дитинства.

На рф готують зміни до законодавства, які дозволять примусово мобілізувати якомога більше чоловіків саме з окупованих територій.

Зокрема, передбачається ануляція усіх документів, які надавали їм відтермінування. Ця норма закону діятиме виключно у захоплених регіонах.