Прес-центр20 березня 2024, 07:03

Примусова мобілізація – чоловікам з «лнр» заборонять в’їзд до рф, у Новопскові окупанти за два роки не організували транспортного сполучення, противник збільшив авіаційний та артилерійський вплив

«Також посилено наземний тиск на Білогорівку, де наші військові відбили декілька штурмів ворога. Загарбники атакували там за підтримки авіації. Вдарили також по території Серебрянського лісу. У порівнянні із останніми днями, присутність російської авіації значно збільшилася у смузі нашої відповідальності», – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Під вогнем мінометів та артилерії опинилися Білогорівка, Невське та населені пункти навколо. Там зафіксовано щонайменше 87 спроб обстрілу з боку росіян.

У так званій «лнр» очікують на «відмашку» зверху, аби розпочати посилену примусову мобілізацію. Вибори завершилися – голоси на найближчі декілька років не потрібні.

Призову підлягатимуть ті, хто отримав паспорти рф. Їм збираються обмежити виїзд на територію рф. 

А тих, хто вже перетнув російський кордон, але не встав там на військовий облік, очікує значний штраф. Для початку сума буде складати 200 тисяч рублів.

У Новопсковській громаді окупанти вже два роки не можуть відновити автобусне сполучення між населеними пунктами та й по самому Новопскову. До повномасштабного вторгнення перевізники працювали за графіком.

Наразі, щоб дістатися лікарні або оформити соціальні послуги, населення вимушене звертатися до послуг таксистів або йти пішки.