Прес-центр21 березня 2024, 08:03

Жителям Новолюбівки та Невського доставили продукти харчування і ліки, в «лнр» почали вимагати паспорт рф за перевірку лічильників, із Лутугиного до навколишніх сіл автобус прямує раз на тиждень

«Жителям, які залишилися у звільнених селах, допомагаємо разом. Це й обласна влада, і представники громади, волонтери, благодійні організації, правоохоронці. Кожен робить свій внесок, – наголошує очільник Луганщини Артем Лисогор. – Так, учора Красноріченською військовою адміністрацією до Невського та Новолюбівки привезено хліб та замовлені місцевими медичні препарати. Водночас волонтери роздали їм набори з продуктами».

Поки на Куп’янському напрямку відносна тиша, на Лиманському Силами оборони відбиті атаки росіян поблизу Білогорівки та Золотарівки.

Там противник спробував штурмувати за підтримки авіації.

Територія Серебрянського лісництва, а також Невське та Білогорівка прийняли на себе артилерійську навалу ворога.

Під час виборів у так званій «лнр» дозволили голосувати з документами українського зразка, бо паспортизацію загарбники провалили. 

Наразі змушують людей отримувати паспорти рф новими методами. Так, співробітникам комунальних служб у Луганську заборонили  робити повірку лічильників води, якщо господар домівки не пред’явить російське посвідчення особи, страховий номер індивідуального особового рахунку та реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Жителі невеликих населених пунктів окупованої Луганщини вже неодноразово скаржилися на відсутність або нерегулярність транспортного сполучення між селами та районними центрами. 

До прикладу, до Лутугиного з навколишніх населених пунктів рейсовий автобус прямує один раз на тиждень. 

До більш великих міст потрапити швидко та за доступну ціну взагалі неможливо. Окупанти на цю проблему не звертають уваги.