Архів новин

13 апреля 2024

Німеччина надасть нам ще один Patriot, працюємо над додатковою системою IRIS-T – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Сьогодні є дуже хороший результат у нашої міжнародної роботи: Німеччина надасть нам додатковий Patriot – сьогодні з канцлером Шольцом про це домовились. Також працюємо з Німеччиною над додатковою системою IRIS-T – це теж сильна ППО – і над ракетами для наявних у нас систем захисту неба. Лідерство Німеччини дійсно відчувається, і завдяки такому лідерству ми зможемо зберегти тисячі життів та зможемо дати Україні більше захисту від російського терору.

Військові адміністрації Луганщини долучаються до будівництва оборонних споруд у інших регіонах, - Артем Лисогор

Очільник Луганщини підбив підсумки тижня, що минає.

Він зазначив, що у надскладних умовах військової агресії  Україна будує систему оборонних споруд. Луганщина майже окупована ворогом, а її люди знають гіркий смак війни та усіх її наслідків. 

Хто вважається членом сім’ї учасника війни при наданні пільг на оплату житлово-комунальних послуг

Учаснику війни пільга на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу надається у розмірі 50% знижки, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну людину не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (у 2024 році це – 4 240 гривень).

До членів сім'ї пільговика, яким надається пільга, належать:

- дружина (чоловік);

- їхні неповнолітні діти (до 18 років);

Квітневі пенсії луганчанам профінансовано майже на 650 мільйонів гривень. Виплати тривають

Станом на 12 квітня, жителям нашого регіону перераховано через уповноважені банки 648 мільйонів гривень на пенсійні виплати поточного місяця.

Ще 34,6 млн гривень спрямовано на соціальні страхові виплати, в тому числі 774,2 тис. гривень - на оплату лікарняних.

93,5 млн гривень - на виплату житлових субсидій та пільг.

Грошова допомога надана 25 Захисникам України з Коломийчиської громади

25 жителів Коломийчиської громади, які брали/беруть участь у захисті України під час війни, або проходять навчання у вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах, отримали грошову допомогу з початку 2024 року.

Кошти з місцевого бюджету виділено за програмою «Громада - Захисникам і Захисницям України».

Довідки за телефонами: 0990678694 - відділ соціальних послуг Коломийчиської СВА або 0508571893 - «гаряча лінія».

Юна луганчанка перемогла на відкритому чемпіонаті Польщі зі стрибків у воду

Із 12 по 14 квітня у Жешуві розігрують медалі відкритого чемпіонату Польщі зі стрибків у воду.

Українська команда представлена вісьмома юними спортсменами. Разом з українцями та поляками боротьбу за медалі ведуть також учасники з Великої Британії, Грузії та Німеччини.

Українки успішно розпочали другий змагальний день. На триметровому трампліні у віковій групі В нашим дівчатам не було рівних – усі три місця п’єдесталу пошани зайняли саме вони.

Роботодавець може отримати компенсацію за облаштування робочого місця для ветеранів війни з інвалідністю

Умови, механізм виплати роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, а також її строки та розмір, визначено Порядком надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року № 893. 

У Хмельницькому в понеділок прийматимуть пенсійники

15 квітня у місцевому хабі відбудеться особистий прийом заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Павла Баранова.  

Звертайтеся з 12:00 до 14:00 до гуманітарного осередку Гірської громади.

Адреса: м. Хмельницький, вул. Кам’янецька, буд. 122/2, к. 3.

На підтримку ветеранів громади Луганщини передбачили 29 мільйонів гривень

Очільник Луганщини Артем Лисогор долучився до тематичної панельної дискусії «Політика Героїв та підтримки ЗСУ» в рамках форуму «Життя регіонів в умовах воєнного часу».

Не зі слів експертів, а з власного бойового досвіду, набутого на Луганщині, та постійного спілкування із військовими, він знайомий із проблемами, які найбільше турбують Захисників України. І тих, які вже мають статус ветеранів, і тих, хто наразі захищає країну.

99 % субвенції для надання безкоштовних ліків в «лнр» не використали в минулому році, виш в Луганську за 256 годин перепрофілює вчителів української мови викладати російську, під вогнем ворога – Невське та Макіївка

«Бойові дії точилися в районі Білогорівки. Там наші бійці щодоби відбивають по декілька атак росіян. На інших ділянках лінії зіткнення ворог безперервно застосовує міномети та артилерію. Зокрема, поблизу Макіївки та Невського. По Невському завдано удар з реактивної систем залпового вогню.