Архів новин

04 апреля 2024

Луганська ОВА та військові адміністрації населених пунктів запроваджують практики взаємодії з переселенцями

Майже рік тому місцевим військовим адміністраціям Луганщини очільник регіону поставив завдання перепрофілювати діяльність гуманітарних осередків, відкритих по всій країні.

У хабах Кремінщини протягом березня луганчанам надавали набори гігієни та продукти

Наші переселенці впродовж місяця одержали там 3 000 продуктових наборів.

Крім того, у гуманітарних осередках видавали благодійну допомогу від Червоного Хреста (Рівне), ГО «Спілка жінок Житомирщини» (Андрушівка), а також гігієнічні пакунки від Міжнародної організації з міграції (Київ).

У всіх хабах надавався спектр послуг дорослим і дітям: медичні, культурні, юридичні, освітні, реабілітаційні, психологічні тощо.

Телефони:

м. Рівне: 0958209742.

м. Київ: 0937687466, 0991852038, 0968996124.

м. Дніпро: 0664839248.

м. Андрушівка: 0663428365.

«Я хочу, щоб люди поверталися у безпечні міста та села», - пан Олег змінив фах і обрав роботу демінером, аби на рідну Луганщину могли повернутися цивільні

 

 

Олег був підприємцем у Луганську. Після 2014 року працював на державній службі, а сьогодні - керівником операційного напрямку з гуманітарного розмінування.

 

Ветеранів запрошують долучитися до навчання щодо Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення

«Школа врядування» та Києво-Могилянська школа врядування імені Андрія Мелешевича запрошують ветеранів і ветеранок на безкоштовне навчання за Сертифікатною програмою «Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення».

Старт навчання запланований на 22 квітня. Прийом заявок триватиме до 8 квітня включно.

Ще 10 луганчан пройдуть співбесіди на посади демінерів

У Києві співробітники кампанії «The HALO Trust» в Україні вчергове зустрілися з переселенцями з Луганщини.

Рекрутинговий захід на посаду «Демінерка/демінер з виявлення вибухонебезпечних предметів» відбувся на базі хабу Нижньодуванської громади.

Про критерії відбору працівників на посаду демінера, умови роботи та оплати праці розповіла керівник групи підбору та адаптації персоналу Представництва. 

Співробітник відділу тренінгів пояснила, як на практиці проводяться роботи.

У п’ятницю в Києві необхідні відповіді ВПО отримають від пенсійників Луганщини

5 квітня у хабі Кремінської громади відбудеться прийом наших переселенців представниками ГУ ПФУ в Луганській області.

Відповіді на запитання можна буде отримати з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, буд. 8 (ст. метро «Звіринецька»).

У Хмельницькому хабі приймуть лікарі з Рубіжного

До них можна буде звернутися 9 квітня з 9:00 до 13:00 у хабі Гірської громади.

Консультації надаватимуть кардіолог, невролог та сімейний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської ради.

Наших ВПО обстежать на наявність серцево-судинних захворювань, цукрового діабету, ожиріння, та неврологічних захворювань, проконсультують щодо протидії порушенням сну та тривожності.

Адреса: м. Хмельницький, вул. Кам'янецька, 122, каб. 3. 

Графік роботи: з 9:00 до 14:00 з понеділка по п’ятницю.

Представниця Луганщини – переможець кубка України зі стрибків у воду

У третій змагальний день кубка України зі стрибків у воду, що відбувається в Києві, розіграли комплект нагород у синхронних стрибках з вишки серед жінок.

Переможцями стали представниця нашої області Аліна Бурсова і киянка Дар’я Полякова. 

Вони набрали 215.76 балів і випередили пари з Києва та Вінниччини.

Вітаємо!
 

4 квітня відзначається Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням

Ця страшна і підступна зброя вкрала і скалічила безліч людських життів. Наразі Луганщина – регіон з чи не найвищим мінним забрудненням. 

Аби підготуватись до роботи на звільнених територіях, Луганська облдержадміністрація підписала Меморандум про співпрацю із The HALO Trust в Україні – організацією, яка займається гуманітарним розмінуванням.

Перша група демінерів з числа ВПО з Луганщини завершує навчання. Практичний вишкіл майбутніх демінерів відбувається на полігоні The HALO Trust у Харківській області.

В «лнр» посилили примусові заходи з призову, навколо села поряд із Сєвєродонецьком більше трьох діб палає ліс, до прифронтових Новолюбівки та Невського доставили ліки та продукти

«Кожне звільнене село біля фронту, де ще залишаються люди, відвідуємо раз на декілька днів. Місцеві жителі відмовляються евакуюватися, однак мають одержати усю можливу допомогу. Цього разу привезли до Невського та Новолюбівки те, що вони замовляли – ліки та господарчі товари. Хліб та продукти харчування – щотижнево, як зазвичай.