Архів новин

16 апреля 2024

Україна зробить запит на скликання засідання Ради Україна – НАТО – звернення Президента

Дорогі українці, українки!

Головне за цей день.

Перше – була доповідь Сирського та Умєрова. Наша фронтова ситуація, наші захисні дії. Завдання очевидне – максимально стримувати російські штурми та відбивати кожен удар окупанта.

17 квітня в Харкові на питання луганчан відповідатимуть пенсійники

Консультація стосовно пенсійного забезпечення від представника ГУ ПФУ в Луганській області відбудеться 17 квітня з 10:00 до 13:00 у хабі Нижньодуванської громади.

Адреса: м. Харків, вул. Данилевського, буд. 38.

Луганські ТЦК та СП відповідають усім вимогам до проведення військово-лікарської експертизи у Збройних Силах України

Перший заступник  голови облдержадміністрації Олексій Смирнов та заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська узяли участь у засіданні «круглого столу» Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів щодо реформування системи медико-соціальної експертизи та військово-лікарських комісій.

Чотири БТР та п’ять складів боєкомплекту росіян знищили луганські прикордонники впродовж тижня

Підрозділи Луганського прикордонного загону уразили 159 місць скупчення ворожого особового складу. 

Ліквідували п’ятьох окупантів, ще 12 отримали важкі поранення. Знищено чотири гармати, чотири бронетранспортери, два міномети та п’ять складів боєкомплекту. 

Виведено з ладу 276 ворожих БПЛА.

Артем Лисогор представив начальника Красноріченської військової адміністрації

Це – Михайло Хуторянський. Його призначено на посаду розпорядженням Глави держави № 35/2024-рп від 8 квітня 2024 року.

Потребу у наданні послуги підтриманого проживання та стаціонарного догляду людей старшого віку розглянуто на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та члени Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації заслухали інформацію щодо потреби населення громад у наданні послуги підтриманого проживання та стаціонарного догляду людей старшого віку, лю

Хто може стати прийомними батьками і які передбачені пільги

Хто може стати прийомними батьками і які передбачені пільги

Поновлення пенсійних виплат для переселенців з Луганщини та проблемні аспекти виплати допомоги на проживання для ВПО розглянуто на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення

Питання призначення соціальних та пенсійних виплат для переселенців з Луганщини, впровадження послуги підтриманого поживання та стаціонарного догляду людей старшого віку, людей з інвалідністю та  працевлаштування ВПО обговорені на  засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації під головуванням заступниці голови облдержадміністрації Катерини Безгинської.

Дружина загиблого Захисника України з Луганщини допомагатиме жінкам долати втрату близьких

Ірина Сельницька, вдова загиблого військовослужбовця 111-ї бригади ТрО ЗСУ Сергія Сельницького увійшла до Ради родин загиблих Захисників і Захисниць України при Міністерстві у справах ветеранів України.

Жінка проживала з чоловіком у Сокологірську (Первомайськ), що на Луганщині. Після окупації рідного міста російськими «проксі» у 2014 році подружжя переїхало до Лисичанська, який тоді був містом, деокупованим силами ЗСУ та НГУ. Зараз Ірина вже двічі переселенка та проживає на Львівщині.

У гумхабі на Закарпатті приймає юрист

У гуманітарному хабі у місті Свалява щосереди та щоп’ятниці з 10:00 до 12:00 надає юридичні консультації головний спеціаліст відділу правового забезпечення Старобільської районної державної адміністрації.

Допомога надається з питань фіксації пошкодженого житла, відновлення документів на нерухоме майно, спадкування під час воєнного стану, реєстрації статусу ВПО, отримання грошової допомоги, програми житла для переселенців тощо.

Адреса: м. Свалява, вул. Чорновола, 3.

39 адміністративних послуг надає сьогодні громадянам Кремінський ЦНАП, 18 із них – для ветеранів

Зокрема, впроваджуються послуги у сфері соціального захисту ветеранів.

Сьогодні Кремінський ЦНАП надає 18 адміністративних послуг для ветеранів війни та членів їх сімей через Міністерство у справах ветеранів України та Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької районної державної адміністрації.

Зокрема, ветерани війни можуть офіційно встановити свій статус, отримати чи замінити посвідчення, оформити допомогу або компенсацію, одержати витяг з Єдиного державного реєстру ветеранів війни тощо.

Діти з Гірської громади мають змогу відпочити на Івано-Франківщині

Вже розпочато прийом заяв на оздоровлення, яке планується влітку 2024 року.

Малечу запрошують до туристично-оздоровчого комплексу «Едельвейс» на Івано-Франківщині.

Оздоровчі зміни відбудуться:

- з 18 червня до 8 липня;

- з 9 до 29 липня.

Тривалість однієї зміни – 21 доба.

Працевлаштовують в Сєвєродонецьку лише після медогляду при військкоматі, в «лнр» обіцяють вирішити проблему з вивезенням сміття до кінця 2025 року, до Невського та Новолюбівки доправили матеріали для ремонту покрівлі

«Найгарячішою ділянкою фронту у нашій зоні відповідальності залишається Білогорівка. Саме там останніми днями ворог завдає найбільшого тиску. Поновилися атаки росіян і в бік Тернів, що південніше Невського. Це село обстріляне з усіх наявних видів озброєння. Макіївка – з артилерії та мінометів. В районі обидвох населених пунктів  намагалися виконати завдання БПЛА загарбників», – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.