Архів новин

12 апреля 2024

«Необхідно працювати у трикутнику держава-бізнес-громада!» - Володимир Зеленський на Конгресі місцевих та регіональних влад

Очільник Луганщини Артем Лисогор та представники громад області узяли участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.
Учасники заходу обговорили питання протидії безпековим загрозам, подолання наслідків руйнування цивільної інфраструктури, забезпечення функціонування об’єктів енергетичного комплексу України та нову економічну доктрину України.

Долучайтеся до XVІІ Всеукраїнського конкурсу шкільних малюнків «МОЇ ПРАВА-2024: 10 років українського опору збройній агресії рф» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей

Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення за участі Української молодіжної правничої асамблеї, Благодійного фонду «Об’єднання світових культур», Української асоціації  підтримки творчої молоді запрошують учнів закладів загальної середньої освіти України віком до 18 років взяти учать XVІІ Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків «МОЇ ПРАВА-2024: 10 років українського опору збройній агресії рф» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

Ще 71 мешканцю Рубіжанської громади надано допомогу з місцевого бюджету

411 тисяч гривень виділено за Програмою надання одноразової грошової допомоги жителям Рубіжанської громади, які опинилися у складних життєвих обставинах.

У цьому році грошову допомогу вже отримали 117 осіб. Із них - один полонений, вісім осіб з інвалідністю внаслідок війни, сім членів сімей загиблих/померлих/безвісти зниклих ветеранів війни та Захисників і Захисниць України, а також 101 особа на лікування.

Загальна сума отриманих ними коштів становить 712 тисяч гривень. 

Ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин запрошують взяти участь у програмі з навчання та працевлаштування «Разом»

Оголошено прийом заявок на участь у програмі з навчання та працевлаштування «Разом» – унікальному проєкті для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин, який реалізує Національна енергетична компанія «Укренерго» спільно з Українським ветеранським фондом за підтримки Lobby X, Veteran Hub та The Israel Trauma Coalition (ITC).

Ця програма дасть можливість опанувати нову професію та стати професійними електромонтерами / електромонтерками з обслуговування підстанцій. Така ініціатива запроваджена для швидкої адаптації ветеранів до нових цивільних професій та підтримки їхніх близьких.

Рятувальникам Луганщини вручили державні та відомчі нагороди

Так, за зразкове виконання посадових обов’язків, особисту ініціативу і самовідданість, високий професіоналізм та заслуги перед Українським народом Грамотою Верховної Ради України нагороджено начальника Щастинського районного управління ГУ ДСНС України у Луганській області, полковника служби цивільного захисту Андрія Павлова.

Грамотою Міністерства внутрішніх справ України - начальника управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Луганській області, полковника служби цивільного захисту Олексія Ковтуна.

Студенти СНУ ім. В. Даля вчилися стресостійкості у рамках програми Олени Зеленської «Ти як?»

Уповноважена з питань впровадження в регіоні програми ментального здоров’я «Ти як?», заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська та регіональна координаторка цього проєкту Інна Сазонова взяли участь у тренінгу за темою «Розвиток навичок стресостійкості та резильєнтності у ВПО в ситуаціях життєвих змін».

На наступному тижні переселенці з Луганщини можуть зателефонувати на «гарячу лінію» до керівництва ПФУ нашого регіону

У понеділок, 15 квітня, із 10:00 до 11:00 на дзвінки відповідатиме начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Ольга Шарунова. Телефон: (095) 117-16-28.

У вівторок, 16 квітня, із 10:00 до 11:00 свої запитання мешканці регіону зможуть поставити заступнику начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Павлу Баранову. Телефон: (068) 300-40-86.

97 військовим зі Старобільської громади надано грошову допомогу

 

Прийом заяв та документів від жителів Старобільської громади, які стали на захист України після 24 лютого 2022 року, триває.

Наразі допомога у розмірі 15 тисяч гривень кожному вже видана 97 військовослужбовцям.

Подавати пакет документів можна як особисто, так і з допомогою засобів поштового зв`язку (Укрпошта та Нова пошта).

Для отримання більш детальної інформації з питання призначення матеріальної допомоги звертайтеся до відділу соціального захисту населення Старобільської міської ради по телефону: 066 555 66 06.

Перелік документів за посиланням:

Рубіжанська панчішна мануфактура у Львові наближається до відновлення половини потужностей, які були до російського вторгнення

 

У березні 2022 року окупанти знищили виробничі потужності підприємства в Рубіжному. Внаслідок обстрілів згоріло все обладнання, сировина та продукція, а приміщення зазнали непоправних руйнувань. Співвласники перенесли виробництво до Львова.

Зараз фабрика випускає широкий асортимент продукції і найближчим часом планує відновити принаймні половину потужностей виробництва.

Звільнену Макіївку ворог обстріляв з «Градів», співробітників в’язниць в «лнр» росіяни відправляють на фронт, на окупованій Луганщині облаштують шість сміттєзвалищ і завозитимуть сміття з рф

Будівельні матеріали для відновлення будинків та тижневий запас хліба отримали жителі Макіївки та Греківки 11 квітня. 

Мешканці Макіївки та поліцейські, що виконували доставку, потрапили під ворожий вогонь. 

«Обстріл Макіївки реактивною артилерією загарбники здійснили вчора зранку, коли місцевому населенню допомагали луганські поліцейські. На щастя, постраждалих серед селян немає. Поліцейські отримали першу медичну допомогу», - поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.