Архів новин

27 апреля 2024

Україні треба щонайменше 7 систем Patriot – звернення Президента

Дорогі українці, українки!

Пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар – 34 російські ракети різних типів. Основна мішень – це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз.

У понеділок в Черкасах консультуватиме керівниця ПФУ Луганщини

29 квітня відбудеться особистий прийом начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольги Шарунової.

Звертайтеся з 10:00 до 12:00 до хабу Попаснянської громади.

Адреса: м. Черкаси, вул. Чехова, буд. 9-А.

За тиждень на Лиманському напрямку нацгвардійці вразили 18 бліндажів противника та знешкодили понад 28 ворожих FPV-дронів

На Лиманському напрямку воїни бригад «Хартія», «Азов» та «Буревій» Національної гвардії України за тиждень знищили 18 бліндажів ворога, понад 28 одиниць FPV-дронів, сім укриттів з особовим складом та ще 16 пошкодили вогневим ураженням. 

Крім того, спалено шість одиниць автомобільної техніки та міномет противника.

Окупанти на зазначеному напрямку здійснюють повітряну розвідку переднього краю за допомогою БпЛА задля пошуку цілей для ураження, використовуючи на противагу Силам оборони засоби РЕБ.

Важкоатлети Луганщини – переможці та призери чемпіонату України. Встановлено національний рекорд

У Луцьку завершився чемпіонат України з важкої атлетики серед чоловіків та жінок.

Луганщину представили вісім найкращих важкоатлетів області. 

Серед них Тетяна Буднікова здобула три золоті нагороди у ваговій категорії 45 кг. Її результати: ривок – 62 кг, поштовх – 82 кг, сума двоборства – 144 кг. 

Софія Наумова в цій же ваговій категорії виборола три срібла: ривок – 57 кг, поштовх – 69 кг, сума двоборства – 126 кг.

Тетяна Андріященко у ваговій категорії 87 кг відзначилася бронзовою нагородою в поштовху з результатом 100 кг, а також бронзою в сумі двоборства.

Молодь Луганщини запрошують долучитися до програми обмінів «ВідНОВА:UA»

Програма націлена на активну молодь віком від 18 до 35 років, яка бажає дізнатися більше про свою країну, а також сприяти її якісному відновленню.

У 2022-2023 роках обміни охопили понад 800 учасників та учасниць, відновлено 28 молодіжних просторів по всій країні.

Військова допомога від США, підтримка захисників Луганщини, ситуація в деокупованих селах, - очільник регіону підбив підсумки тижня

Він зазначив, що протягом усього тижня українці, усі як один, затамувавши подих, слідкували за процесом прийняття законопроекту щодо американської військової допомоги для Сил оборони. 
«Кожна допомога США – ще один крок до зміцнення обороноздатності і збереження нашої країни. Ми розраховуємо на далекобійну зброю та ППО – їхня наявність та застосування дозволить зупинити агресора та відновити мир на українській землі», - наголосив Артем Лисогор.

Артем Лисогор про ситуацію на шахтах окупованої Луганщини – 27 квітня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на шахтах окупованої Луганщини – 27 квітня, ранок:

Два роки полону: безмежна віра в неї та щире кохання – Олексій Ганусков обвінчався з дружиною

Майже два роки Тетяна не лише щиро вірила в повернення чоловіка – дружина разом з дітьми постійно нагадувала всесвіту, що вони поруч. 

Найголовніше, що Олексій – військовослужбовець 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха – відчував підтримку і зміг витримати все. 31 січня 2024 року Тетяна почула той найрідніший голос у телефоні. Олексія обміняли. 

44 військових та члени їх сімей з Сєвєродонецької громади в квітні одержали 700 тисяч гривень матеріальної допомоги

13 особам з числа мобілізованих осіб та тих, хто добровільно пішов служити до лав ЗСУ під час впровадження воєнного стану в Україні, надано 260 000 гривень.

16 Захисникам та Захисницям, які є учасниками бойових дій, - 240 000 гривень.

Шістьом військовослужбовцям, які зазнали поранень і продовжують службу, виплачено 150 000 гривень.

Одній особі з числа Захисників та Захисниць, якій після поранення встановлено інвалідність, нараховано 25 000 гривень.

Трьом родинам загиблих Захисників виділено загалом 45 000 гривень.

Через ретельні обшуки окупантами на виїзді з Сєвєродонецька утворилася черга; оренда житла в Луганську вдвічі вища, ніж в обласних центрах рф; жителям Невського привезли гігієнічні та продуктові набори

«Уздовж лінії бойового зіткнення ворог посилив мінометні обстріли. За учора лише поблизу Макіївки, Греківки, Стельмахівки та Куземівки росіяни 39 разів відкривали вогонь з цього виду озброєння. Також вони активно застосовували артилерію – цілили в бік Невського, Макіївки, Стельмахівки.