Архів новин

14 апреля 2024

Допомога Україні досі обмежена, а Росія досі має доступ до компонентів для ракет – звернення Президента

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогоднішній день, як і кожен день цієї війни, почався з результатів наших захисників неба. За минулу ніч вдалося збити 10 «шахедів» із десяти, застосованих росіянами. Я дякую всім нашим воїнам мобільних вогневих груп та всім іншим оборонцям неба. Загалом за тиждень російські терористи використали проти України вже майже 130 «шахедів». На щастя, більшість із них нам вдалося збити. Також були застосовані понад 80 російських ракет і майже 700 керованих авіабомб. На жаль, із цим значно складніше. І це – тільки один тиждень.

Серед керівників Луганської ОДА 50% жінок, на місцевому рівні – 23%, - Катерина Безгинська на конференції «Соціально-психологічні проблеми гендерної стратифікації суспільства»

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у міжнародній науково-практичній конференції «Соціально-психологічні проблеми гендерної стратифікації суспільства». 

Катерина Безгинська окреслила загальну ситуацію у Луганській області. За її словами, у регіоні спостерігається демографічний дисбаланс між чоловіками та жінками (46% на 54%). Майже на кожен другий шлюб припадає розлучення. Населення скорочується та «старіє».

У Кремінському хабі в Дніпрі пенсійники приймають по понеділках

15 квітня там відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганщини спеціалістами ПФУ.

Консультування триватимуть з 10:00 до 15:00 за адресою: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, буд. 89.

Із питань працевлаштування жителів Луганщини консультують в хабах

Фахівці роз’яснюють щодо працевлаштування, відкриття власної справи, проходження професійного навчання, можливостей отримання ваучерів за сприяння Державної служби зайнятості. 

Також для кожного зацікавленого відвідувача розробляється план спільних з центром зайнятості дій, спрямований на пошук роботи.

Графік прийомів представників Луганської обласної служби зайнятості за посиланням http://surl.li/ltlgz

Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії

Пенсійний фонд України опрацював інформацію з публічних реєстрів, автоматизованих та інформаційних систем і виявив 50 717 домогосподарств, які потенційно можуть одержувати житлову субсидію, але наразі за отриманням виплати не зверталися.

В електронних кабінетах потенційних отримувачів житлової субсидії на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України розміщено повідомлення, яким проінформовано про можливість одержувати виплати.

Як перевірити, чи є ваше домогосподарство потенційним субсидіантом?

Для цього потрібно зробити кілька кроків.

У Львові та в Івано-Франківську працюють адміністратори ЦНАПу Сватівщини

Адміністратори ЦНАПу Троїцької громади надають адміністративні послуги в гуманітарних хабах м. Львів та м. Івано-Франківськ.

До них також можна звернутися і в телефонному режимі або написати звернення на електронну пошту.

Адреси:

-м. Івано-Франківськ, вул. В’ячеслава Чорновола, 128.

Вівторок 12:00-15:00, субота 10:00-12:00.

-м. Львів, вул. Рудненська, 10.
Вівторок 10:00-14:00.

Телефон для консультацій:+380681602663.

Електронна скринька:

Понад 750 продуктових наборів видали луганчанам у хабі Сєвєродонецької громади в Дніпрі цього тижня

А саме – 753 набори з продуктами, 38 пакунків підгузок та чотири набори дитячої гігієни.

Адреса: просп. Калнишевського, 27-К.

Як отримати послуги асистента дитини з особливими освітніми потребами

Можливість забезпечити малюкові інклюзивне навчання в закладі освіти, а отже, індивідуальний підхід, — базова потреба багатьох українських батьків. 

Саме асистент для дитини — помічник №1 упродовж усього процесу його навчання. Ним може стати уповноважена вами людина або соціальний робітник.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 14 квітня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 14 квітня, ранок:

-    основний напрямок атак ворога – Білогорівка. У росіян там значні втрати;

-    загарбники постійно обстрілюють звільнені нами села, де ще залишаються люди;

-    на окупованій у 2022 році прифронтовій території Луганщини склалася критична ситуація з ліками. Населення шукає медичні препарати через оголошення на під’їздах. Централізованої доставки медикаментів росіяни не організували;

15 квітня в Обухові допоможуть із вирішенням питань пенсійного забезпечення

У понеділок, з 9:00 до 11:00, у місцевому хабі Лисичанської громади відбудеться онлайн-консультування луганських переселенців з питань пенсійного забезпечення, субсидій і пільг.

Адреса: м. Обухів, вул. Київська, буд. 132/2.

Спортсменка з Луганщини виборола другу золоту нагороду на відкритому чемпіонаті Польщі зі стрибків у воду

Змагання тривають у Жешуві.

У вечірній програмі другого дня відкритого чемпіонату Польщі вихованка Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Аліна Бурсова у парі з Дар’єю Поляковою перемогли у синхронних стрибках з 3-метрового трампліну з результатом у 222.57 бали.

Нагадаємо, що декількома годинами раніше юна луганчанка здобула золоту нагороду в особистих змаганнях на триметровому трампліні. 

На заключних стартах турніру вона спробує свої сили у стрибках з вишки.
 

На рф розглядають законопроект щодо позбавлення російського громадянства населення «лнр», навколо Сєвєродонецька четверту добу палає ліс, окупанти не зменшують тиск в Білогорівці

«І на Лиманському, і на Куп’янському напрямках ворог узяв оперативну паузу. Усі його атаки були зосереджені на Білогорівці, де наші захисники мужньо тримають оборону, не дають загарбникам просунутися уперед, – каже начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Втім, росіяни продовжують бити по селах, де ще живуть цивільні. Макіївка і Невське опинилися під ударами артилерії і мінометів. Також на Невське рушили БПЛА противника».