Архів новин

06 апреля 2024

Дякую кожному й кожній, хто береже нормальність життя – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Важливі слова вдячності – за сьогодні й за цей тиждень. Вдячність усім, хто в Харкові, в Запоріжжі, на Одещині. Херсонщина. Миколаївщина. В Донецькій області та в усіх прикордонних громадах. Хто працює після російських обстрілів, хто допомагає людям, хто розбирає завали, відновлює нормальне життя. Усі наші рятувальники ДСНС України, медичні працівники, поліцейські, енергетики, ремонтні бригади, комунальні служби наші, волонтери. Кожному й кожній, хто береже нормальність життя, я дякую.

«Сьогодні театр починається з людей»: Артем Лисогор вручив почесне звання «Заслуженого артиста України» актору Денису Пономаренку

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр має професійний колектив, роботу якого відзначають не лише в Україні, а й у Європі.

За іронією долі, театр був створений у роки Другої світової війни і має складну та багату історію. Колектив вже вдруге розпочинає роботу «з нуля» - спочатку у 2014 році, після окупації Луганська, а тепер з 2022 року – після того, як будівлю театру у Сєвєродонецьку вщент зруйнували росіяни. Сьогодні колектив працює на базі Сумського національного театру ім. Щепкіна.

Десятикласниця ліцею з Рубіжного стала дипломантом Всеукраїнської олімпіади з правознавства

На Волині відбувся IV етап Всеукраїнської олімпіади з правознавства, до якого долучилися 80 школярів із 24 областей країни. 

Серед них - учениця 10-Г класу ліцею міста Рубіжне Ангеліна Стрельнікова, яка стала дипломантом. 

Підготувала дівчину вчитель історії та правознавства Ірина Целухіна.

До керівництва ПФУ Луганщини звертайтеся у вівторок в Полтаві

9 квітня відбудеться особистий прийом начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольги Шарунової.  

На запитання луганчан вона відповідатиме з 12:00 до 14:00 в хабі Гірської громади.

Адреса: м. Полтава, вул. Миколи Дмитрієва, буд. 7.

Як самостійно отримати статус учасника бойових дій?

Отримати статус учасника бойових дій військовослужбовцями ЗСУ в Україні можна онлайн. Для цього потрібно надіслати пакет документів до комісії Міноборони електронною поштою.

У хабі Старобільщини в Києві консультує психолог

 Практичний психолог приймає у понеділок та четвер з 10:00 до 14:00. 

Спеціаліст працює за такими напрямами роботи: 

1. Комплексна оцінка когнітивної та емоційно-вольової сфер у осіб від 5 до 17 років для встановлення наявності особливих освітніх потреб.
2. Консультування батьків дітей з ООП з приводу виховання та навчання.
3. Корекційно-розвиткові заняття для дітей з ООП віком від 5 до 18 років 
4. Групові та індивідуальні психологічні заняття для дітей (віком від 6 до 18 років), які опинилися в складних життєвих обставинах.

У хабі в Ірпені видають новий одяг

Його отримала Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація від БФ «Рокада».

Одяг надають ВПО, що зареєстровані в цьому хабі, за діяльність якого відповідає Лозно-Олександрівська громада.

Адреса: м. Ірпінь вул. 74-ї Стрілецької Дивізії, б. 1

При собі мати оригінали документів.

Триває Всеукраїнський спортивний марафон «Крок»

Головною метою Марафону є проведення спортивних заходів благодійного спрямування, присвячених Міжнародному дню спорту на благо миру та розвитку навесні 2024 року задля популяризації ідеї здорової нації та активного способу життя; спонукання до підвищення та розвитку українського духу в суспільстві; залучення представників з усіх областей України до участі для утвердження моральної, духовної, національної свідомості та єдності українського народу. 

Знову вирощує полуницю після повернення з фронту, тепер на Полтавщині – історія Юрія Кушніра з Алчевська

 Юрій Кушнір у мирні часи працював у Алчевську на металургійному комбінаті, був депутатом міськради та активістом. А у 2014 році став зі зброєю захищати рідний край від російської навали. 

Після демобілізації заснував власне фермерське господарство «Полуничний рай», яке зруйнувало російське повномасштабне вторгнення. Тоді Юрій уже вдруге пішов боронити країну.

У Луцьку в понеділок звертайтеся до пенсійників Луганщини

8 квітня з 10:00 до 12:00 там відбудеться онлайн консультація з пенсійних питань від фахівця ГУ ПФУ в Луганській області.

Адреса: м. Луцьк, просп. Грушевського, буд. 30, хаб Щастинської громади.

Понад 900 тисяч гривень допомоги надано військовим з Гірської громади та членам їх сімей у березні

Зокрема, одноразову матеріальну грошову допомогу отримали 44 військовослужбовці по 20 тисяч кожний, одна особа з числа членів сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни/члену сім’ї загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України – 12 тисяч гривень, одна особа – член сім’ї, що знаходиться в пошуку зниклого безвісти військовослужбовця – 12,5 тисяч гривень.

Нарахування проведено відповідно до Програми підтримки  військовослужбовців, учасників бойових дій та членів їх сімей Гірської міської територіальної громади на 2024-2027 роки.

Назавжди залишилось 25 років. Сьогодні друга річниця загибелі Максима Дубового

Максим мешкав у Севєродонецьку. З 2018 року проходив службу у Збройних Силах України у складі Луганського зонального відділу Військової служби правопорядку. 

Брав участь в операції Обʼєднаних Сил по забезпеченню оборони на території Донецької та Луганської областей.

3 першого дня повномасштабного вторгнення військовослужбовець разом з побратимами обороняв рідну Луганщину.

06 квітня 2022 року старший солдат Дубовий героїчно загинув під час виконання бойового завдання поблизу м. Попасна.

Нагороджений орденом "3а мужність" III ступеня (посмертно).

У Невському два вибухи внаслідок ворожих обстрілів, у гірників в «лнр» збільшується заборгованість по зарплаті, у Довжанську чоловіків розшукують озброєними групами по шість осіб

«Із мінометів та артилерії противник відкрив вогонь по Невському. На території села сталися два вибухи. Ще один снаряд не розірвався. Будинок, куди влучили окупанти, вже був пошкоджений раніше. На щастя, цього разу обійшлося без постраждалих. Також росіяни вдарили по сусідній Макіївці – застосовували реактивні системи залпового вогню та міномети», – зазначив Артем Лисогор, очільник Луганщини, 6 квітня зранку.

Тим не менш, до Невського вдалося доставити речі, які замовили селяни раніше.