Прес-центр6 квітня 2024, 19:04

«Сьогодні театр починається з людей»: Артем Лисогор вручив почесне звання «Заслуженого артиста України» актору Денису Пономаренку

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр має професійний колектив, роботу якого відзначають не лише в Україні, а й у Європі.

За іронією долі, театр був створений у роки Другої світової війни і має складну та багату історію. Колектив вже вдруге розпочинає роботу «з нуля» - спочатку у 2014 році, після окупації Луганська, а тепер з 2022 року – після того, як будівлю театру у Сєвєродонецьку вщент зруйнували росіяни. Сьогодні колектив працює на базі Сумського національного театру ім. Щепкіна.

Попри всі негаразди, вдалося зберегти колектив, а тому театр продовжує плідну роботу. Від початку повномасштабного вторгнення відіграли вже чимало вистав, поставили прем’єри, гастролюють в Україні та закордоном.

«У цей складний час необхідно залишати місце для театру та культури. Адже, врешті решт, саме її і хочуть знищити росіяни. Нас вбивають не заради територій, нас знищують як націю.

Колектив нашого театру вже не раз відчув це на собі. За останнє десятиліття ми мали змогу переконатися в тому, що театр починається зовсім не з вішака, як люблять говорити, цитуючи російського класика. Театр – починається з людей. Я вдячний кожному, за те, що залишаєтеся вірними своєму театру та своєму глядачу», - зазначив голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

За творчі досягнення та особистий внесок у роботу Луганського театру та театральну діяльність, актору Денису Пономаренку було присвоєне Почесне звання «Заслуженого артиста України». Артем Лисогор урочисто вручив державну відзнаку та привітав артиста.

Колектив Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру відзначено подяками Сумської облдержаміністрації та Сумської обласної ради.

На виставу завітали голова Сумської облдержадміністрації - начальник військової адміністрації - Володимир Артюх, a також представники Сумської обласної ради, Львівської облдержадміністрації та обласної ради.

Творчий колектив презентував глядачам комедію «Хаос», прем’єра якої відбулася до Міжнародного дня театру. У центрі сюжету три сучасні жінки, які намагаються розібратися у своєму житті. Завдяки легкій іронії, кумедним життєвим ситуаціям, яскравій режисурі та блискучій грі акторів – вистава не залишила байдужим жодного глядача.