Архів новин

26 апреля 2024

Ще 450 продуктових наборів отримали минулого тижня переселенці з Луганщини у хабах Кремінської громади

Вони розташовані у Києві, Рівному, Дніпрі та Андрушівці.

Також безкоштовними копіювальними та ай-ті послугами скористалися понад 100 ВПО.

Відвідувачів приймали юристи, спеціалісти Центру зайнятості й Пенсійного фонду України, логопед.

Надавалися освітні, реабілітаційні, адміністративні, послуги з короткотривалого денного догляду за дітьми та фізичного супроводу осіб.

Телефони:

м. Рівне: 0958209742;

м. Київ: 0937687466, 0991852038, 0968996124;

м. Дніпро: 0664839248;

м. Андрушівка: 0663428365.

Луганщина поглиблює співпрацю з Німеччиною щодо відновлення територій після деокупації

Між Сєвєродонецькою МВА та компанією Rekers GmbH Maschinen- und Anlagenbau (Gesellschaft mit beschränkter Haftung) укладено Меморандум про співробітництво щодо налагодження на території Сєвєродонецької громади виробництва легких наповнювачів нового покоління для бетону та будівельної галузі в цілому із  використанням пристрою «Sandosit». Зокрема, для відбудови житлово-комунального фонду громади, об’єктів критичної інфраструктури, дорожнього будівництва тощо  після деокупації Сєвєродонецька.

Уряд Великої Британії підтримує проєкти відновлення громад Луганщини

Нижньодуванська громада, що на Луганщині, серед п’ятьох пілотних тергромад–учасниць проєкту «Ефективність процесів відновлення та відбудови в Україні через забезпечення участі громадян».

Проєкт стартував у 2023 році за підтримки Уряду Великої Британії та реалізується у Чернігівській, Харківській, Миколаївській, Херсонській та Луганській областях. Його мета  – залучення  активних мешканців до процесів реконструкції своїх територій та посилення соціальної згуртованості у громадах.

В Україну повернули 20 тіл оборонців, які загинули на Луганському напрямку

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули ще 140 полеглих оборонців.

Зокрема вдалося репатріювати 112 тіл Захисників, що воювали на Донецькому напрямку, 20 полеглих воїнів на Луганському напрямку, 5 тіл Оборонців з Сумського напрямку, 2 полеглих воїна на Запорізького напрямку та одного із Херсонського напрямку.

Луганчани – незламні. Олександр Золотарьов із Попасної після тяжкого поранення знову повернувся на службу. 

 

Олександр родом з села Донецький, Луганської області. З 2014 року мешкав у місті Попасна. 

33 роки чоловік працював у Державній службі України з надзвичайних ситуацій, після чого пішов на пенсію.

Але в жовтні 2022 року був мобілізований до лав ЗСУ. 

Захищав нашу країну на Бухмутському напрямку. Був командиром відділення БМП, але після тяжкого поранення тривалий час проходив реабілітацію.

«Українці знову стоять на заваді ядерній катастрофі» - Артем Лисогор зустрівся з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС з Луганщини

 

«Шановні ліквідатори! Людство назавжди у невідплатному боргу перед вами. Ви були серед 13 тисяч луганчан, які ціною власного здоров’я, а дехто і – життя, захистили світ від «мирного атому». На жаль, багатьох з тих, хто ліквідував наслідки вибуху на ЧАЕС ми вже втратили. А ті, хто сьогодні з нами, не можуть спокійно та мирно жити. Адже Україна знову стоїть на заваді черговій катастрофі, через ядерний терор рашистів», - наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.  

Майже 1,3 мільярди гривень отримали пенсіонери Луганщини в квітні

Виплати квітневих пенсій завершені. 

На ці видатки жителям нашого регіону спрямовано 1285,2 млн гривень.

Соціальні страхові виплати здійснено на 35,3 млн гривень, в т. ч. на 1,4 млн гривень - оплата лікарняних.

Житлові субсидії та пільги профінансовано на 93,5 млн гривень.
 

180 млн грн зекономили громади Луганщини на державних закупівлях: такі висновки експертів Інституту економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова

До вирішення питань підвищення ефективності та прозорості діяльності органів місцевої влади облдержадміністрацією залучені провідні наукові установи Луганщини. 

Так, державна установа «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» надала аналітичний звіт «Оцінювання результативності закупівельної активності громад Луганської та Донецької областей через платформу Prozorro» (зі звітом можна ознайомитися за посиланням).

Грошову допомогу одержали 15 Захисників і Захисниць України з Широківської громади

Вони беруть участь у забезпеченні і здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації проти України.

Їм надано по 8000 гривень. Один військовослужбовець отримав матеріальну допомогу на лікування у тому ж розмірі.

Консультації за телефоном: +38 099 709 43 77.

У Дніпрі 27 та 28 квітня відбудеться другий фестиваль релокованих бізнесів Check-in Dnipro

Захід сприятиме посиленню спроможність релокованих бізнесів та допоможе підприємцям інтегруватися й налагодити взаємодію на новому місці.

«Наша мета — підтримати ту креативну частину переселенців, яка прагне створювати та розвивати свій продукт у Дніпрі. Бо ми віримо в рушійну силу бізнесу ВПО для економіки країни», — зазначають організатори.

Відвідувачі зможуть поспілкуватися з урядовцями, грантодавцями, піарниками, керівниками культурних та бізнесових інституцій.

Із Макіївки евакуювали 60-річну жінку, у школах «лнр» введуть урок з управління безпілотниками, окупанти визнали нерентабельними майже 100 зі 114 шахт сходу

«Жителька Макіївки, яка погодилася вчора виїхати, мешкатиме на Полтавщині. Красноріченською військовою адміністрацією жінці надається уся необхідна допомога. А от мешканка Невського звернулася з питанням відновлення втрачених документів. Її супроводили до Слов’янська, де надають необхідні консультації. Вирішуємо кожне питання людей з деокупованих територій», - наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Також поліцейськими Луганщини доставлено та роздано жителям Макіївка продуктові, гігієнічні набори та питну воду.