Прес-центр26 квітня 2024, 08:04

Із Макіївки евакуювали 60-річну жінку, у школах «лнр» введуть урок з управління безпілотниками, окупанти визнали нерентабельними майже 100 зі 114 шахт сходу

«Жителька Макіївки, яка погодилася вчора виїхати, мешкатиме на Полтавщині. Красноріченською військовою адміністрацією жінці надається уся необхідна допомога. А от мешканка Невського звернулася з питанням відновлення втрачених документів. Її супроводили до Слов’янська, де надають необхідні консультації. Вирішуємо кожне питання людей з деокупованих територій», - наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Також поліцейськими Луганщини доставлено та роздано жителям Макіївка продуктові, гігієнічні набори та питну воду. 

Цей населений пункт росіяни обстріляли з мінометів та артилерії. Від вогню ворога також потерпала Греківка.

Атаки окупантів відбито від Стельмахівки, Макіївки, Серебрянського лісництва та Білогорівки.

Із вересня при усіх школах так званої «лнр» запровадять курс з управління БПЛА. Офіційно управлінню безпілотниками навчатимуть у спеціалізованих гуртках, але їх відвідування буде обов’язковим. У якості наставників залучатимуть російських військових.

Майже 100 шахт зі 114 на сході визнані росіянами нерентабельними. Значну кількість цих підприємств до невтішних економічних показників довели самі загарбники. 

Не тільки відсутністю бажання вкладати гроші в розвиток сфери. А й, до прикладу, через примусову мобілізацію, коли на шахті «Червоний партизан» ледве збирали по шість чоловіків у зміну. Загалом на тимчасово окупованих територіях було мобілізовано майже 60 відсотків гірників.